ПЕДАГОГІЧНІ ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ

24 січня 2024 року

     Педагогічні інновації у сфері фахової передвищої освіти – саме таку тему було визначено для другого дня роботи науково-методичних практичних семінарів 24 січня.

       Директор Ніжинського фахового коледжу НУБіП України Олена Литовченко представила викладачів нашого закладу освіти і запрошених гостей, які ділилися власним досвідом і роздумами, знайомили з сучасними технологіями і новинками техніки, давали корисні поради і, навіть, індивідуальні консультації.

       Інноваційним підходам до організації навчання і виховання здобувачів освіти в умовах соціальних викликів присвятила свою доповідь доктор педагогічних наук, професор, головний науковий співробітник лабораторії позашкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України Світлана Толочко, здійснивши грунтовний аналіз даних щодо зруйнованих закладів освіти, найрозповсюджених проблем, з якими стикнулися здобувачі освіти під час повномасштабної війни в Україні та можливі шляхи їх подолання під час воєнного стану.
       З цифровими технологіями та широким спектром їх використання як в освітній діяльності, так і інших сферах нашого життя ознайомив учасників заходу викладач циклової комісії з енергетики та систем автоматизації Михайло Олешко.
       Про участь у воркшопі «Підтримка цифровізації українських аграрних університетів» за програмою Німецької служби академічних обмінів (DAAD)», який проходив на базі Вінницького національного аграрного університету, особливості і перспективи даного проєкту розповів викладач циклової комісії з комп’ютерної інженерії Євген Іванов.
       На використанні ігрових симуляторів в освітньому процесі, безпосередньо при підготовці фахівців спеціальності 208 Агроінженерія, зупинилися викладачі циклової комісії з експлуатації машин і обладнання та фундаментальних дисциплін Андрій Дворник та Андрій Комаров. Крім того, здійснили детальне ознайомлення з різновидами симуляторів та представили безпосередньо їх можливості.
       Не залишили без уваги досить важливі і актуальні питання сьогодення, пов’язані зі спадкуванням в умовах воєнного стану. Із законодавчими актами і нюансами, пов’язаними з даним питанням, ознайомив адвокат громадської організації «МАРТ» Дмитро Мохир, який після завершення роботи семінару ще й надав необхідні консультації усім бажаючим.
       І не дивно, що представлені доповіді викликали жваві обговорення та ряд запитань з боку учасників семінару, адже всі розглянуті питання є досить актуальними, мають багатогранність представлення, а також розв’язання певного кола проблем.
       Дякуємо учасникам заходу за активність, сміливість у своїх висловлюваннях, бажання ділитися власним досвідом.

 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook