Відбулась зустріч аспірантів і викладачів НДІ економіки і менеджменту на якій обговорювались напрямки наукових досліджень які можуть брати участь у проектах за програмою «ГОРИЗОНТ 2020»

2 квітня 2015 року
НДІ економіки і менеджменту

         1 квітня 2015 року відбулась зустріч аспірантів і викладачів НДІ економіки і менеджменту на чолі з д.е.н., професором Талавирею М.П., на якій обговорювались напрямки наукових досліджень які можуть брати участь у проектах за програмою «ГОРИЗОНТ 2020».

Україна приєдналась до програми ЄС по дослідженням і інноваціям «ГОРИЗОНТ 2020». 20 березня 2015 року, Міністр освіти і науки України Сергій Квіт та Комісар з досліджень, науки та інновацій Європейського Союзу Карлос Моедас підписали Угоду між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Програма є фінансовим інструментом реалізації флагманської ініціативи Інноваційного союзу, Європа 2020 з метою зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, її економічного зростання та створення нових робочих місць.

Програма «Горизонт-2020» має ряд нових рис, які дозволяють їй відповідати цілям сприяння економічному розвитку та вирішувати соціальні завдання:

• значне спрощення фінансування внаслідок спрощення структури програми, розроблення єдиного набору правил, скорочення бюрократичної тяганини завдяки простій схемі відшкодування витрат, запровадження єдиного підходу для учасників, скорочення роботи з паперами під час підготування пропозицій, рідшого проведення перевірок та аудитів із загальною метою зменшити середній час на видання гранта;

• інтеграція досліджень та інновацій завдяки забезпеченню безперешкодного та узгодженого фінансування від ідеї до виходу на ринок;

• збільшення підтримки інновацій та діяльності, наближеної до ринку, що веде до прямого економічного стимулювання;

• зосередження на розвитку бізнес-можливостей, враховуючі суспільні завдання;

• надання більших можливостей новим учасникам і молодим перспективним науковцям для просування своїх ідей та одержання фінансування.

В результаті проведеної зустрічі були подані пропозиції для подачі тематик наукових досліджень та наукових проектів для участі у програмі «ГОРИЗОНТ 2020».

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook