Вибір професії – твоє майбутнє! Профорієнтація факультету тваринництва та водних біоресурсів в полі зору кожного співробітника

22 січня 2024 року
«Як весняний день рік годує,
так профорієнтація нас рятує!»
(вислів Станіслава НІКОЛАЄНКА)

 

  Україна переживає глибокі зміни в своєму суспільстві, які є не тільки докорінними, але й визначені складними умовами окупації частини нашої території росією. Ці трансформації відбуваються на фоні соціально-економічної невизначеності, що створює серйозні труднощі для молоді в реалізації їхніх життєвих планів та амбіцій.

 

  Незважаючи на виклики окупації та економічну невизначеність, молодь України демонструє прагнення до саморозвитку. У таких умовах освіта та профорієнтація набувають особливого значення, надаючи молоді можливості для здобуття нових знань та навичок, а також розвитку особистих якостей, які стануть ключовими у їхній подальшій кар'єрі та громадянському житті.
  У воєнних умовах сьогодення, керівництво Національного університету біоресурсів і природокористування України наголошує на необхідності збільшення ефективності дій у профорієнтаційні роботі кожного з нас, а також щодо створення опорних шкіл. Підкреслюючи, що дана ситуація потребує від нас не лише зрозуміння та відповідальності, але й конкретних дій для забезпечення стабільності і подолання труднощів. Даний заклик спрямований на забезпечення успішного функціонування університету в умовах воєнного стану та активної участі у проведенні профорієнтаційних заходів.
  Науково-педагогічні працівникикафедри гідробіології та іхтіології на чолі із завідувачкою кафедрив січні 2024 року активно включились у профорієнтаційну роботу. У створених опорних навчальних закладах Іркліївського ліцею з Іркліївською ЗОШ І-ІІІ ступенів (Іркліївської сільської ради Черкаської області) та опорного округу Мошнівської загальноосвітньої школи I-III ступенів, Будищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Свидівоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів (Черкаської районної ради Черкаської області) викладачі детально розповіли про університет, факультет, а також надали інформацію про переваги навчання в НУБіП України. Особливо підкреслили можливості для розвитку й перспективи майбутньої професії. На зрозумілих прикладах для кожного учня розповіли, чим займаються фахівці, яких готує факультет зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура». Разом з тим, розповіли про цікаве, насичене студентське життя на факультеті, яке проходить у мальовничому студмістечку Голосіївського району.
  Завідувач навчально-науково-виробничої лабораторії "Водні біоресурси та аквакультура" Петро ШЕВЧЕНКО та старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології Аліна МАКАРЕНКО провели профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів в школі № 58 Шевченківського району міста Києва. Було наголошено, що університет стимулює розвиток студентського життя та надає можливості для самореалізації в різних сферах інтересів. Пояснили правила отримання стипендії, розміри стипендій та можливості їх збільшення через активну участь у навчальному та громадському житті університету. Детально розповіли про гуртки, спортивні секції та інші можливості для активного відпочинку поза заняттями. Учнів вразила матеріально-технічна база факультету тваринництва та водних біоресурсів – наявність сучасних лабораторій, де студенти проводять дослідження та набувають практичних навичок за допомогою високотехнологічного обладнання. Учнів проінформували про унікальність та різноманіття гідробіонтів, які можна бачити в акваріумах навчальної лабораторії «Декоративних гідробіоресурсів».
  Старші викладачі кафедри гідробіології та іхтіології Антон КЛИМКОВЕЦЬКИЙ та Максим ХАЛТУРИН відвідали Юрівський ліцей Гатненської сільської ради Фастівського району Київської області. Старший викладач Неля САВЕНКО відвідала Золотонішську спеціалізовану школу № 1 в Черкаській області. Співробітники кафедри надали актуальну інформацію про шанси навчатися за бюджетні кошти, підкреслили можливість отримання додаткових балів при вступі за участі в олімпіаді й на консультаційно-підготовчих курсах, що проводяться на базі університету.
  Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів залишили буклети, флаєри, календарики НУБіП та запросили учнів й педагогів школи на майстер-класи, екскурсії та дні відкритих дверей до НУБіП України, ближче познайомитися із кафедрами, сучасними лабораторіями факультету, побачити на власні очі родзинку факультету – «Центр водних біоресурсів та аквакультури».
  Щиро вдячні директорам навчальних закладів за можливість проведення профорієнтаційної роботи. Висловлюємо глибоку подяку керівництву НУБіП – провідного навчального аграрного закладу вищої освіти, за активну підтримку та сприяння у покращенні матеріально-технічної бази факультету. Ці зусилля не лише підвищують якість навчання, але й залишають невід'ємний позитивний вплив на учнів, створюючи комфортні умови для їхнього навчання та розвитку.
 

Ми чекаємо на вас, майбутні кмітливі і допитливі студенти, будемо раді поділитися з вами нашими здобутками і нашим досвідом! 

Безмежно дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати.

Сьогодні кожен повиннен бути на «своєму» фронті.

Разом до перемоги! 

 

Наталія Рудик-Леуська,
завідувач кафедри гідробіології та іхтіології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook