Академічна мобільність студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів продовжується!

19 грудня 2023, 15:21

      На виконання положень наказу №640 від 11.09.2020 р. Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор кафедри біології тварин провідного факультету тваринництва та водних біоресурсів, доктор біологічних наук Інна Курбатова стала координатором у закріпленні партнерства між НУБіП України і Коледжем сільського господарства та наук про життя Державного Університету штату Айова (США). Завдяки успішному співробітництву з адміністраторами і професорсько-викладацьким складом з обміну студентів між двома закладами вищої освіти України і США вже друга студентка спеціальності 204 – «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» ОС «Бакалавр» Інна Дорошенко стала в Україні одержувачем стипендії «Stefan and Kateryna Dwojak» ISU-Ukraine Exchange Program (Стефан «Стів» та Катерина Двояк – розробили фінансову підтримку у сприянні ефективній програмі обміну студентів і НПП між Україною та Університетом штату Айова) і у серпні 2023 року дівчина розпочала стажування у Коледжі сільського господарства та наук про життя Університету штату Айова https://global.ag.iastate.edu/stefan-and-kateryna-dwojak-isu-ukraine-exchange-program.

     В перші дні навчання в Iowa State University в «Meet Laboratory» керівник Matthew Wenger ознайомив студентку з технікою забою свійських тварин: «… мені дали можливість спостерігати за процесом забою, де відібраних тварин, в моєму випадку це були вівці, які пройшли ветеринарний огляд, готують до забою. Вже після оглушення тварин знекровлюють, підвішують за задні кінцівки й за допомогою лебідки відправляють на нутрування. Потім ветеринарно-санітарний лікар оглядає внутрішні органи і відбирає на експертизу нирки та печінку тварини. Органи для експертизи герметично закривають і стікерують з ідентифікаційним номером тварини. Після чого експерт остаточно перевіряє тушу і відправляє її на підготовку до холодильної камери».

     На першому занятті з ANIMAL SCIENCE 214L Domestic Animal Anatomy and Physiology Laboratory, працювали згідно лабораторного завдання, досліджуючи порося: перевіряли його внутрішні органи на відповідність нормативним параметрам.

 

    «Особисто для мене це дуже цікавий досвід, і я безмежно вдячна керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України, адміністрації факультету тваринництва та водних біоресурсів, декану Руслану Кононенку, професору Інні Курбатовій, David Acker, Jody Cornell, Shelley Taylor, Matthew Wenger та всім співробітникам за гостинний і теплий прийом, за дружнє співробітництво і всебічне сприяння розвитку українсько-американських відносин у сфері «освіта-наука» ‒ зазначила Інна Дорошенко. Далі буде…

Помічник декана з міжнародної діяльності
Людмила Зламанюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook