НАУКОВА СПІЛЬНОТА НУБІП УКРАЇНИ ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО РОЗВИТКУ МОЛОЧНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ

10 грудня 2023, 11:00

 7 грудня 2023 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся круглий стіл «Фінансовий механізм стимулювання розвитку виробництва та переробки молока в Україні в умовах воєнного стану» присвячений питанням удосконалення підприємницької діяльності, фінансування молочної галузі в Україні та необхідності розробки науково обгрунтованих рекомендацій щодо забезпечення її стабілізації в умовах воєнної агресії та повоєнної відбудови економіки України.

 

  Ініціаторами та організаторами заходу виступили кафедри організації підприємництва та біржової діяльності і кафедра банківської справи та страхування економічного факультету у співпраці з Спілкою молочних підприємств України. До оргкомітету були також залучені представники факультету тваринництва та водних біоресурсів.
     
Активну участь в організації та проведенні прийняли участь аспіранти та магістри, наукові дослідження яких присвячені питанням розвитку виробництва та переробки молока.
      
Відкриваючи роботу проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук підкреслив, що НУБіП України не стоїть осторонь від вирішення проблем в різних галузях агропромислового комплексу. Підтвердженням цього є такі зібрання кваліфікованих експертів, фахівців-практиків та наукової спільноти.
      
 
До вітань долучилися заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, народний депутат України, співголова міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток молочної галузі України» Андрій Богданець, виконавчий директор об’єднання «Спілка молочних підприємств України» Арсен Дідур, представники молочного бізнесу, представництво Світового Банку в Україні, міжнародні експерти та наукова спільнота.
На заході обговорили сучасні тенденції в галузі, виклики, які виникають перед молочним бізнесом в сучасних умовах та можливі напрями реагування на них. Було ініційовано започаткування співпраці із залученням експертів для розробки пропозицій щодо вирішення існуючих проблем в молочній галузі. Фундаментальною платформою при цьому запропоновано Національний університет біоресурсів і природокористування України, який має серйозний потенціал та кваліфікованих фахівців для розробки відповідних рекомендацій по підвищенню конкурентоздатності вітчизняного молочного бізнесу.
Запрошуємо зацікавлених осіб до об’єднання спільних зусиль задля розвитку молочної галузі України та напрацювання науково обгрунтованих пропозицій щодо її виживання та розвитку.
 
Професор кафедри організації підприємництва
 та біржової діяльності
Віталій Радько
 
Завідувач кафедри банківської справи та страхування
Вікторія Костюк
 
          
 
           
 
            
 
           
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook