Презентація проекту «Ціна держави»

21 березня 2015 року
Економічний факультет

Податки та бюджет - це нудно та нецікаво. Звичайний обиватель не буде розбиратись у сотнях цифр з багатьма нулями.

Але якщо покладатись лише на чесність чиновників, то ми ніколи не виберемось із пастки бідності. Традиційно складність «бюджетної науки» надійно захищає розподіл грошей від стороннього ока.

20 березня було проведено зустріч студентів економічного факультету з представником проекту «Ціна держави» Юлією Шибалкіною. Зазначений проект реалізується Центром соціально-економічних досліджень CASE Україна за допомогою численних волонтерів, які зацікавлені в прозорості державних фінансів.

Окрім презентації проекту costua.com Юлія Шибалкіна розповіла студентам про власний успішний шлях здобуття освіти як в Україні так і у США, а також про можливості щодо стажування в Центрі соціально-економічних досліджень CASE Україна.

Зазначена зустріч допомогла студентам по-новому поглянути на такі речі як бюджет, податки, борг, які вони вивчають на факультеті. По-перше, обговорили актуальний стан речей у сфері державних фінансів: прийняття бюджету на 2015 рік, податкові нововведення, зміни до бюджету, кредит від МВФ та інші. Також, спробували розглянути всі ці речі не лише з точки зору майбутніх економістів та фінансистів, а й з точки зору платників податків.

 

Олександр Лабенко,

доцент кафедри оподаткування і страхування


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook