"Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкуретоспроможність"

19 березня 2015 року
Baby Expo -2015, Украина, Киев Броварской просп, 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    З 17 по 20 березня 2015 року проходить найвідоміша столична виставка дитячих товарів під назвою Baby Expo -2015 в рамках якої заплановані зустрічі на конференціях, форумах та ярмарках.
Активну участь у проведені науково- практичної конференції "Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкуретоспроможність" від НУБіП України прийняли науковці і студенти факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК.



     В доповіді про «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА М′ЯСНИХ ПРОДУКТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ» професор Баль-Прилипко Л.В. зазначила, що ринок дитячого харчування України перенасичений імпортною продукцією, яка, подекуди, не має необхідних документів, які б підтверджували якість, безпечність та відповідність стандартам. Вітчизняні виробники продукції для дитячого харчування переживають важкі часи. На ринку вітчизняна продукція представлена в основному молочною групою, небагато фруктово-овочевих продуктів. Знайти ж м`ясні і рибні продукти українського виробництва, призначені для дитячого харчування, практично неможливо.



    Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – Баль-Прилипко Л.В. відмітила, що сучасний стан дитячого харчування (в т.ч. м’ясних продуктів ) не є задовільним. Про це свідчать дані експертів щодо численних перевірок якості продукції, дотримання стандартів, норм і правил , тому перспективним напрямом для наукової-дослідної роботи і практичної реалізації є пошук інноваційних способів та засобів для виробництва безпечних м'ясних продуктів нового покоління.



     Баль-Прилипко Л.В. акцентувала, що в НУБіП України передбачається запуск проекту eкoтехнології м'ясних продуктів в межах якого планується розробка та запуск у виробництво м’ясних консервів для дитячого харчування.

Прогнозовані результати реалізації проекту:

  • підвищення рівня безпечності та якості м'ясної продукції дитячого харчування за рахунок використанням інноваційних екотехнологій;
  • мінімізація ризиків харчових отруєнь за рахунок антибактеріальної дії активованих систем;
  • створення в Україні спеціалізованого екобренду м'ясних та рибних продуктів.

Аспірант кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів НУБіП України

Леонова Богдана
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook