Науково-педагогічні студіювання здобувачів вищої освіти з управлінської теорії і практики

11 листопада 2023 року

10 листопада 2023 року на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України відбулася студентська науково-практична конференція. Науково-педагогічні студіювання здобувачів вищої освіти з управлінської теорії і практики відкрив завідувач кафедри управління та освітніх технологій професор Сергій Кубіцький.

Основна мета конференції – передзахист магістерських робіт. Здобувачі мали можливість поділитися з колегами досвідом написання магістерської кваліфікаційної роботи та її результатами.

Дослідники з освітнього та педагогічного менеджменту випробовували себе у ролі науковців, представляли  колегам результати кваліфікаційних магістерських досліджень і дискутували, доводячи необхідність свіжого погляду на ті події, які ми зараз переживаємо і виклики, які долаємо. Зустріч відбулася на платформі Google Meet.

Приємно відзначити, що на конференції були присутні здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійної програми «Управління навчальним закладом» 2022-2023 р/н та 2023-2024 р/н, освітньо-професійної програми «Управління персоналом» 2022-2023 р/н та 2023-2024 р/н, а також освітньо-наукової програми «Управління навчальним закладом» 2023-2024 р/н.

Розгортались жваві дискусії. Звичайно, приємно відмітити найкращі.

Магістерське дослідження на тему: «Управління розвитком закладу загальної середньої освіти» представила Тетяна Васильченко. Колеги дискутували про особливості управління розвитком закладу загальної середньої освіти; про відмінності між управлінням розвитком закладу загальної середньої освіти та управлінням щодо функціонування закладу.

З результатами магістерського дослідження на тему: «Управління персоналом в медіа агенціях» ознайомив Сергій Скачек. Автор описав організаційну культуру медіа холдингу dentsu Ukraine. Розкрив сутність технології Talent Management. Запропонував напрями покращення управління персоналом медіа агенції такі як: корпоративна культура, інновації та тренди, рекрутинг, НR-менеджмент, розвиток команди, ментальне здоров’я. Відзначив пріоритетність розвитку людського ресурсу, що обумовлюється утриманням провідних позицій на медіа ринку й створенням інноваційних медійних продуктів та послуг.

Про особливості управління освітньою діяльністю закладу загальної середньої освіти приватної форми власності «Безмеж», доповідала Валерія Цебрій. Під час виступу відзначила гостру необхідність впровадження інноваційних підходів у навчання, співпрацю з батьками і громадськістю, а також постійну оцінку та покращення якості освіти в приватних школах. Наголосила на значущості ціннісної інтегративної парадигми, яка в роботі ґрунтується на ієрархічному "вертикальному" методі управління та "горизонтальному" управлінні в, якій відображено цінності, що виникають у процесі демократизації та гуманізації навчально-виховного процесу. Адже, люди реагують по-різному в залежності від свого соціального статусу, особистісної культури, світогляду тощо. Іноді підлеглим доводиться формувати систему внутрішнього самозахисту, тоді як керівники активно модернізують корпоративну ідеологію. При цьому як керівники, так і підлеглі вносять зміни в корпоративну систему педагогічних цінностей.

Віктор Торак зосередив увагу на обговоренні важливих питань щодо формування професійних якостей лідера для роботи в закладах охорони здоров’я. Представив авторську модель формування лідерських якостей і описав методи і техніки формування лідерських якостей в закладі охорони здоров'я.

Магістерське дослідження на тему: «Формування системи мотивації і стимулювання праці персоналу закладу дошкільної освіти» позиціонувала Олена Бойко. Розгорнулись жваві дискусії стосовно системи мотивації персоналу та дослідження мотиваційного середовища персоналу закладу дошкільної освіти.

Дмитро Костюк ознайомив з результатами формування готовності майбутнього керівника до управління закладом дошкільної освіти. Представив напрями підвищення ефективності формування готовності майбутніх керівників до управління в закладах дошкільної освіти через системне упровадження ІКТ.

Доволі оригінальним виявився виступ Вадима Беззубова, який вибудував систему мотивації персоналу підприємства на засадах синергетичного, ситуативного та  футурологічного підходів.

Приємно відзначити, що питання до доповідачів лунали не лише від викладачів, – магістранти також проявляли свою активність та обізнаність з управлінської теорії і практики. Впевненість подачі матеріалу, його послідовний виклад в презентаціях та аргументована позиція з посиланням на практику в закладах освіти, організаціях та підприємствах – засвідчили відповідальний підхід до виконання поставлених завдань. Попереду магістрантів очікує нова історія – захист магістерських робіт.

Бажаємо шановним здобувачам гарного і легкого захисту, сміливості, наснаги, завзяття, сили морального духу, красивої долі! Перемоги!

Ірина Шумілова,
професор кафедри управління та освітніх технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook