Ph.D. аспіранти КНР факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України опановують фахові компетентності
В Національному університеті біоресурсів і природокористування України активно продовжується реалізація підготовки іноземних аспірантів.
Підготовка здобувачів PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки як висококваліфікованих науковців і науково-педагогічних кадрів у галузі харчової та переробної промисловості здійснюється на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Відповідно до навчального плану підготовки здобувачів третього рівня вищої освіти за спеціальністю 181 “Харчові технології” передбачено цикл фахової підготовки, що передбачає набуття здобувачами загальнонаукових (філософських) компетенцій, мовних компетенцій, універсальних навичок дослідника.
Так, в осінньому семестрі 2023-2024 навчального року здобувачам PhD доктор філософії за спеціальністю 181 “Харчові технології” другого року навчання доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігорем Устименком викладається дисципліна “Інноваційні технології у харчовій промисловості”.
За мету викладання дисципліни “Інноваційні технології у харчовій промисловості” поставлено формування у здобувачів як теоретичних основ так і важливих практичних навичок отримання готової харчової продукції, напівфабрикатів на основі інноваційних технологій, які використовуються в сучасній харчовій індустрії спираючись на результати наукових досліджень у галузі.
Під час перших занять з дисципліни “Інноваційні технології у харчовій промисловості” здобувачам PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки були висвітлені питання щодо мети і принципів інноваційної політики, принципів удосконалення харчових технологій, наукового обгрунтування потреб нутрієнтів, зокрема, есенціальних для організму людини, використання есенціальних нутрієнтів як одних з шляхів удосконалення існуючих та розроблення нових технологій харчових продуктів.
Здобувачі третього рівня вищої освіти за спеціальністю 181 “Харчові технології” вкрай зацікавлені у тематиках дисципліни “Інноваційні технології у харчовій промисловості” та у ході проведення занять активно беруть участь в обговореннях з викладачем питань, пов’язаних із використанням отриманих знань при написанні кваліфікаційної наукової роботи.
Керівництво та викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК постійно підтримують зв’язок зі своїми здобувачами PhD доктор філософії з Китайської Народної Республіки задля покращення якості освітнього процесу.
Бажаємо наукових успіхів здобувачам третього рівня вищої освіти за спеціальністю 181 “Харчові технології”та якісного продовження опанування фахових компетентностей.
Наталія Слободянюк, доцент кафедри
технології м'ясних, рибних та морепродуктів