Музей грошей, банківської справи та страхування гостинно провів екскурсію для колег-викладачів і студентів НУХТу

3 листопада 2023, 11:43

Звістка про добрі справи, нове і цікаве поширюється в суспільстві досить швидко. Більше того, з’являється багато людей, які би хотіли познайомитись із тими новинками, зробити і собі щось за образом і подобою чи, принаймні, порадіти за тих, кому вже вдалось щось зробити своїми руками.

Днями до навчально-наукової лабораторії «музею грошей, банківської і страхової справи», що створена кафедрою банківської справи та страхування НУБіП України, завітали викладачі і студенти Національного університету харчових технологій.

Бакалаврам з міжнародних економічних відносин та з обліку і аудиту були цікавими і 2000-літня історія появи грошей, і розвитку грошового обігу на території України (в межах її сучасних кордонів), і багатовікова історія страхування. З цікавістю вони розглядали стенди і музейні експонати - артефакти, які демонструють еволюцію форм і видів грошей. Не абиякий інтерес визвали і сучасні колекції монет, що карбуються НБУ до різних пам’ятних дат чи видатних подій. Цікавими видалося і сучасне банківське обладнання, і страхові поліси різних країн та років, що представлені в експозиції.

Ця екскурсія нікого не залишила байдужим. Було багато запитань до професора Любові Худолі, яка проводила цю екскурсію. Студенти і викладачі-екскурсанти виразили своє неприховане захоплення такою незвичною лабораторією - музеєм, пораділи за студентів НУБіП України, які мають можливість навчатися в таких лабораторіях; висловили припущення, що студенти економічного факультету, які навчаються в таких аудиторіях, мабуть всі є відмінниками.

Професор Гуткевич С.О., передала донати в колекцію Музею і разом зі студентами та викладачами подякувала екскурсовода і організаторів такого чудового музею – кафедру банківської справи та страхування НУБіП України за їх подвижницьку справу.

А потім студенти і викладачі НУХТу мали можливість насолоджуватися ще й екскурсією по осінньому Ботанічному саду НУБіП України.

На кінець  зустрічі студенти і викладачі двох провідних університетів України запросили одне одного до участі у своїх наукових конференціях.

Так і налагоджуються дружні, ділові зв’язки між Вишами.

Нам разом відбудовувати і розвивати свою країну. Треба дружити!

 

Олексій МУРАВСЬКИЙ,

доцент кафедри банківської
справи та страхування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook