Робоча зустріч працівників Мукачівського фахового коледжу з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашею

2 листопада 2023 року
  31 жовтня у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» відбулась робоча зустріч колективу з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України, доктором економічних наук, професором, академіком Національної академії аграрних наук Сергієм Квашею. На зустріч були запрошені заступники директора, завідувачі відділень, голови циклових комісій, педагогічні працівники, працівники гуртожитку та студентська молодь.
 
  Вітав гостя у навчальному закладі директор Юрій Садварі. У вступному слові очільник коледжу коротко проінформував про роботу колективу в умовах воєнного стану, про успіхи та досягнення, ознайомив з основними завданнями на найближчий період, а також озвучив питання, що хвилюють колектив у зв’язку з законопроєктом щодо реформи вищої освіти в Україні та попросив висловити своє бачення та розуміння деяких положень запропонованої освітньої реформи.
 
  Сергій Миколайович на початку виступу висловив слова вдячності за надану можливість поспілкуватися з колективом, подякував від імені ректорату НУБіП України за плідну і якісну роботу, за співпрацю з Університетом, за підтримку у всіх починаннях, після чого проаналізував «ідеї», що закладені в основу законопроєкту щодо освітніх реформ.
 
  На думку Кваші С.М., реформи, що здійснює Міністерство освіти і науки України на даному етапі, є не зовсім доречними. По-перше, ідея заборонити університетам мати в своїй структурі фахові коледжі, як відокремлені підрозділи в регіонах, може призвести до знищення центрів освіти та виховання молоді, внаслідок чого викладачі втратять роботу, а молодь виїжджатиме за кордон.
  Можливість навчання для студентів-контрактників від 3 до 8 років за умов самостійного вибору студентами розподілу кредитів ЄКТС. Це ще одна з ідей, реалізація якої призведе до хаосу у освітньому процесі, не говорячи про фінансову спроможність студентів оплачувати навчання.
  Скасування заочної та вечірньої форм навчання і заміна його на дистанційне теж не є ідеальним варіантом, принаймні сьогодні.
  Ці та ряд інших нововведень та змін потребують ретельного аналізу та вивчення, адже в умовах війни, на думку більшості освітян, – це замах на знищення національної системи освіти, яка й так наразі перебуває не в кращому стані.
  Сергій Миколайович дав кілька слушних порад, як виховувати молодь у наш час, як правильно організувати її дозвілля, на чому зосередити увагу, щоб виховати у кожному національно свідому, пройняту високим патріотизмом особистість.
  Наприкінці зустрічі члени колективу мали змогу отримати відповіді на питання, які були їм цікаві.

  Педагогічний колектив вдячний Сергію Миколайовичу за щиру та пряму розмову, яка відбулась під час робочої зустрічі і націлила педколектив для успішної реалізації розвитку освіти і науки, в тому числі і ступеневої освіти. Весь колектив спрямований на виконання програми та зміцнення матеріально-технічної бази до наближення Перемоги України.

    
 Аліса Чорі,
викладачка філологічних дисциплін,

секретар педагогічної ради 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook