На гуманітарно-педагогічному факультеті обговорили проблему єдності українського соціуму

13 березня 2015 року

    12 березня відбулося перше засідання дискусійного клубу «Щирість» гуманітарно-педагогічного факультету. З ініціативи студентів темою для обговорення стала проблема єдності українського соціуму. Слова Тараса Шевченка вкотре стали не стільки звичайним афоризмом, як способом вирішення гострої соціальної суперечності: «Обніміться ж, брати мої, молю вас благаю!»

 

    Студенти факультету (спеціальності «Педагогіка вищої школи», напрямів підготовки «Філологія», «Соціальна педагогіка») намагалися в дискусії знайти відповідь на запитання: якому соціальному запиту повинен відповідати сучасний педагог, до розв’язання яких конкретних прикладних проблем він зобов’язаний бути готовим, які цінності він повинен бути спроможним прищепити своїм вихованцям чи учням.
   Особливої гостроти набула дискусія при обговоренні проблеми толерантності в українському соціумі. Учасники дійшли одноголосного рішення: прощення та любов до дітей – це основні принципи діяльності педагога, а посіяна любов проросте бажанням стати один за одного; без злагоди та єдності Українській державі не досягти високої мети.
   Не обминули учасники дискусії й тему патріотизму. З особливою увагою вони слухали розповідь гості – Пальчук Валентини Едуардівни, кандидата наук із соціальних комунікацій, наукового співробітника Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського, координатора волонтерського руху Києва та Київської області. Валентина Едуардівна розповіла про надану підтримку учасникам АТО, зачитала щемливого листа бабусі, яка в’яже шкарпетки для українських солдатів, висловила подяку співробітникам факультету, а також студентам спеціальності «Управління навчальним закладом» за надану посильну допомогу бійцям 72-ї бригади. Життєва позиція цієї тендітної, однак сильної духом жінки, є яскравим прикладом активної громадянської позиції, гідної для наслідування.
 
   До дискусії, як експерти, долучилися декан факультету, доктор філологічних наук, професор В.Д. Шинкарук; завідувач кафедри соціальної роботи та психології доктор психологічних наук, професор В.М. Шмаргун; доцент кафедри соціальної роботи та психології Д.А. Костюк.
     Координатором діяльності дискусійного клубу «Щирість» та ведучою засідання стала доцент кафедри соціальної роботи та психології Омельченко Людмила Миколаївна.
     
    Запрошуємо до участі в наступних засіданнях клубу всіх охочих!

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook