Знайомимося з топовими ІТ-напрямками: ярмарок професій на факультеті інформаційних технологій

30 жовтня 2023, 18:11

Кажуть, що за ІТ-шниками майбутнє, а всі професії стають з елементами діджитал. Але ж які ж вони ІТ – професії, чи легко бути ІТ-шником? - Кожен новий рік відкриває нові горизонти, нові можливості, нові напрямки, а для студентів технічних спеціальностей - це справжній виклик, адже важливо бути в тренді та мати необхідні скіли для того, щоб бути конкурентоспроможним.
Цьогоріч факультет інформаційних технологій, як ніколи, активізував профорієнтаційний напрям, відбуваються гостьові лекції, воркшопи, виїздні екскурсії- все задля того, щоб наші студенти не в теорії, а з вуст практиків бачили та знали, що їм потрібно вивчати та які можливості працевлаштування за фахом, що їх цікавить.
26 жовтня відбулася ключова подія цього семестру за профорієнтаційним напрямком, яка об'єднала ряд роботодавці, які поділилися важливими аспектами щодо напрямків своєї роботи, можливостями щодо працевлаштування. Захід пройшов у змішаному форматі. Розпочала зустріч декан факультету Олена Глазунова, яка охарактеризувала діючі напрямки співпраці на факультеті, роль колаборації з друзями, випускниками, студентами факультету.

Зображення, що містить у приміщенні, одежа, особа, стіна

Автоматично згенерований опис

Важливим пластом зустрічі стали спічі від представників компаній, які займаються впровадженням дронів в аграрному напрямку. Серед представників були Шум Станіслав, засновник та директор, AGEEK, а також Повх Олександр - сервісний спеціаліст в ТОВ "Дрон Агрофлот".

Зображення, що містить Обличчя людини, одежа, особа, презентація

Автоматично згенерований опис

Олександр поділився практичними аспектами щодо використання та налаштування агродронів, ролі ІТ-фахівців. Надав ряд корисних ресурсів для подальшої комунікації.

Зображення, що містить у приміщенні, стіна, одежа, особа

Автоматично згенерований опис

Серед іншого ТОВ "Дрон Агрофлот" презентувала свою сучасну діючу розробку дрона, з апаратними та програмними технологіями якого наочно міг познайомитися кожен студент.

Зображення, що містить у приміщенні, особа, комп’ютер, одежа

Автоматично згенерований опис

Серед іншого про роль кіберзахисту та роль ІТ-фахівців в обороні поділився профільний спеціаліст Байдур Олексій.
Компанію Unicorn Ukraine представив керівник центру розробки Гуржій Роман, який представив практичні аспекти щодо розвитку штучного інтелекту, його використання та вплив на роботу ІТ-фахівців. Надав ряд корисних ресурсів для подальшої комунікації.

Зображення, що містить Обличчя людини, одежа, особа, презентація

Автоматично згенерований опис

Серед постійних партнерів факультету також компанії SoftServe, Netwave, «БІ МОБАІЛ». Представники компаній вже мали окремі відкриті зустрічі зі студентами. За результатами зустрічі з представниками Netwave та керівництва факультету прийнято рішення продовжувати співпрацю, і провести додатковий зустрічі із тими здобувачами, яких зацікавив світ мереж та системної інтеграції. Також вирішено запланувати зустріч з гарантом освітньої програми 123 "Комп'ютерна інженерія" та викладачами кафедри з метою обговорення навчального плану на наступний рік, з метою вивчення вибіркової частини та наробки пропозицій з її вдосконалення.

Зображення, що містить у приміщенні, одежа, особа, стіна

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить у приміщенні, одежа, меблі, особа

Автоматично згенерований опис

З представниками SoftServe вже заплановано серію тематичних зустрічей профорієнтаційного характеру. Напередодні студенти факультету інформаційних технологій відвідали офіс SoftServe, де їм розповіли про можливості працевлаштування та професійну сертифікацію, в листопаді заплановано проведення серії воркшопів, а також ще одна екскурсія, оскільки студентів, що цікавляться працевлаштуванням в даній компанії дійсно багато. Це не дивно адже серед амбасадорів в компанії є студент факультету інформаційних технологій, тому альматер в числі перших завжди дізнається про круті івенти.

Зображення, що містить у приміщенні, одежа, стіна, текст

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить одежа, особа, чоловік, Обличчя людини

Автоматично згенерований опис

У рамках професійного спрямування та в межах вивчення окремих дисциплін студенти факультету інформаційних технологій відвідали Київський дата-парк «БІ МОБАІЛ». Варто зазначити, що такі екскурсії є щосеместровими. На технічному майданчику дата-парку клієнти розміщують свої дата-центри, та використовують їх для ведення бізнесу, в тому числі хмарних сховищ, SaaS, IaaS тощо. Серед напрямів роботи компанії найбільш актуальним є надання послуг з постачання до серверного обладнання гарантованої та «чистої» електроенергії, використовуючи дві незалежні кабельні мереж. Такий напрям є дуже цікавий студентам. Атмосфера злагодженої та продуктивної роботи компанії дата-парку «БІ МОБАІЛ», занурення у сферу майбутнього професійного середовища дозволяють студентам набути нових знань та розширити світогляд майбутніх фахівців ІТ-галузі.

Зображення, що містить одежа, взуття, особа, чоловік

Автоматично згенерований опис

Серед іншого у студентів також була нагода відвідати гостьову профорієнтаційну зустріч Владислава Литвинчука, R&D Leader компанії Sales`Up, який є випускником факультету. Владислав поділився корисними лайфхаками щодо працевлаштування в його сфері.

Зображення, що містить у приміщенні, стілець, сцена, стіна

Автоматично згенерований опис

Варто зазначити, що найбільший результат щодо працевлаштування студентів надає лише спільна та постійна співпраця закладу освіти, роботодавців та студентів. На факультеті відбуваються постійні збори з роботодавцями щодо вдосконалення освітніх програм, за якими навчаються студенти, відбуваються постійні відкриті лекції, воркшопи з фахівцями, екскурсії до компаній. Відбувається постійна публікація вакансій та актуальних подій в телеграм-каналах. Ярмарка професій лише засвідчила інтерес студентства до пошуку професії та можливостей працевлаштування, проте основна фіча ІТ-сфери – це постійне динамічне навчання, щоб лишатися бути в тренді та мати кар’єрне зростання. 

Світ ІТ відкритий для тих, хто дійсно готовий навчатися, бути наполегливим та креативним. Горді, що наші студенти саме такі. Бажаємо всім успіху у своїх починаннях!

 

Інна Костенко, старший викладач
кафедри економічної кібернетики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook