Психологи відвідали виставу «Тест»

30 жовтня 2023 року
м. Київ

   В останній день очного навчання третьокурсників, студенти групи ПС-21001 б гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України відвідали Київський академічний театр «Золоті ворота», відомий у столиці своїми новаторськими виставами. Цей камерний театр у своїх постановках порушує гострі питання, бере активну участь у культурному супротиві російській агресії. Психологи-третьокурсники переглядали виставу «Тест» (режисерка Т. Трунова).
   Особливе розташуванню місць – на одному рівні з акторами впритул до сцени – сприяло створенню враження включеності глядачів в історію сімейної драми, розіграної акторами. Вистава була досить емоційною та відвертою, у ній порушувалися важливі для будь-якої епохи теми: стосунків батьків і дітей, цінностей, утрата яких є трагедією як для окремої особистості, так і для людства в цілому. Актори й глядачі справді проходили своєрідний тест на здатність розрізняти добро та зло, розуміти й приймати іншого, проявляти емпатію.


   Студенти мали змогу обговорити з наставником групи Л. Омельченко проблеми сім’ї, історію якої було відтворено в цій виставі. Перегляд спричинив у глядачів амбівалентні почуття: смутку, а можливо, й роздратування від того, що подібні речі трапляються в реальності, задоволення – від можливість дійти висновку: у своєму житті ми можемо чинити інакше. Провідним девізом вистави був вислів: «Чужих дітей не буває!». Студенти групи ПС-21001б після завершення обмінювалися своїми враженнями, давали відповідь на питання, до чого саме закликали творці вистави.


   Майбутні психологи гарно провели час разом, мали можливість обмінятися думками та вислухати одне одного. Перегляд вистави допоміг переосмислити свої цінності та усвідомити пріоритети, що є важливими у часі війни.
   Дякуємо режисерці та акторам театру за подаровані враження, за розвиток української культури.


   Дякуємо Збройним Силам України за можливість – навіть у такий час – відвідувати вистави, переосмислювати цінність життя, розуміти й приймати виклики сьогодення!


Людмила Омельченко, наставник,
Марина Комінська, староста,
студенти групи Пс-21001 б
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook