Кафедра культурології – берегині української пісні

28 жовтня 2023 року
  14 жовтня 2023 року виповнилося 80 років від дня народження Раїси Опанасівни Кириченко – жінки-легенди, яку сьогодні називають берегинею української пісні. На жаль, з життя вона пішла дуже рано, не доспівала… Пам'ять про неї – козачку, вчительку, українку – невмируща. Тож на її честь в Київському міжнародному центрі культури і мистецтв «Жовтневий палац» відбувся вечір пам’яті, де музика об'єднала нас у спільній пам'яті та вдячності до творчості співачки-легенди.

  Багато відомих артистів, ширі і теплі оплески глядачів, надзвичайно тепла і душевна атмосфера залу створювала приємні спогади про пісні Раїси Опанасівни, на яких ми виростали, любили, які співаємо і будемо співати, які продовжують розвивати та підтримувати неймовірно високий рівень українського пісенного мистецтва. І що приємно, багато з артистів – добрі друзі нашого університету, друзі кафедри культурології:

  Приємно, що у концертній програмі я виконав авторську пісню "Край" та разом із своїм сином Андрієм Рудим пісню "Батькові", який разом з Анастасією Нечаєвою був ведучим цього прекрасного мистецького заходу.

  У концерті брали участь мої колеги з кафедри культурології – народний артист України, заслужений артист України Віктор Кавун та народний артист України, поет-пісняр Вадим Крищенко.

  Дуже приємно було відчувати підтримку із залу колег та студентів НУБіП України (В.Д. Шинкарука, І.М. Савицької, І.З. Майданюк, Г.М. Ржевського, О.М. Маценко, учасників мистецької студії "7 сходинок"). Нас об'єднала любов і повага до рідного краю, до своїх традицій, до душевної української пісні та творчості незабутньої красивої жінки з прекрасним голосом, щирою українською душею та з прекрасними піснями, які люблять і цінують досі мільйони українців по всьому світу, – Раїси Кириченко! Такі концерти стають прикладом для покоління творчих молодих людей та дають нам можливість правильно розуміти і цінувати Богом даних нам батьків, родину, друзів та свою Батьківщину!

Разом – до Перемоги!


Роман Рудий,
народний артист України, професор кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook