«ОСІННІ ДАРИ НІШЕВИХ КУЛЬТУР»
Кінець жовтня. Час збирання плодів китайського глоду і мушмули. Професор кафедри Володимир Меженський, який опікується нішевими плодовими культурами, зібрав зразки генофондової колекції для докладного описування плодів. Глоди бувають різними. Наприклад, у глоду китайського плоди розміром з райське яблучко, масою 15-20 г. А у сортової мушмули буваю ще й більшими – до 40 г. До речі, мушмула – це також глід. За новітніми дослідженнями на молекулярному рівні доведено, що вона є видом глоду – Crataegus germanica (глід німецький). Особливістю споживання плодів мушмули є те, що їстівними вони стають лише після перестигання, коли м’якуш набуває м’якої консистенції та смаку солодкого повидла. А до того вони тверді і надзвичайно терпкі. Завітайте на кафедру садівництва, щоб насолодитися новими незвичайними смаками.
Володимир Меженський,
професор кафедри