Викладачі і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у І Національній науково-практичній конференції «Нутритивна підтримка в реабілітаційній практиці»

23 жовтня 2023 року

20 жовтня, відповідно до наказу ректора № 998 від 3.10. 2023 р., на базі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України (м. Київ) та Державної установи «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України» (м. Одеса) у змішаному форматі відбулась І Національна науково-практична конференція «Нутритивна підтримка в реабілітаційній практиці».



Захід проведено за сприяння Всеукраїнської громадської організації «Асоціація дієтологів України» (президент – лікар-терапевт вищої категорії, лікар-гастроентеролог вищої категорії, лікар дієтолог вищої категорії, член Президії Української гастроентерологічної асоціації, кандидат медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України Олег Віталійович Швець) та кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини, ФПДО Львівського національного медичного університету імені Д. Галицького.



Метою конференції є поширення результатів останніх досліджень та сучасних клінічних рекомендацій щодо нутритивної підтримки пацієнтів на різних етапах реабілітації, пацієнтів з мальнутрицією та вплив харчування на зниження ризику неінфекційних та інфекційних захворювань, роль дієтотерапії та лікувального харчування у веденні пацієнтів із різними патологічними станами.



Програма конференції включала обговорення результатів клінічних досліджень, загальні лекції та наукові доповіді, розбір клінічних випадків, які були об’єднані в чотири тематичні наукові симпозіуми:

-          «Нутритивна підтримка на етапі реабілітації пацієнтів з серцево-судинною та судинно-мозковою патологією»;



-          «Запобігання та лікування порушень нутритивного статусу у дітей та підлітків з соматичною та психосоматичною патологією»;





-          «Нутритивний супровід пацієнтів з травмами, ампутаціями, опіками, посттравматичним стресовим синдромом»;



-          «Динамічний нутритивний супровід у запобіганні та лікуванні дефіциту мікронутрієнтів у реабілітації пацієнтів».


 

У рамках І Національної науково-практичної конференції «Нутритивна підтримка в реабілітаційній практиці» виступили з доповідями викладачі кафедри громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України:

-          професор Олег Швець (тема доповіді: «Клінічна настанова ESPEN: важливість мікронутрієнтів у лікуванні та реабілітації пацієнтів з різними патологічними станами»);


-          доцент Олександр Мартинчук (тема доповіді: «Нутритивний супровід реабілітації хворих із нервовою анорексією»);


-          доцент Альона Альтанова (тема доповіді: «Сучасний стан реабілітації та покращення якості життя осіб із залежністю від психоактивних речовин».


У конференції в онлайн-форматі взяли участь бакалаври спеціальності 229 «Громадське здоров’я» ОП «Нутриціологія здорового харчування» та магістри денної і заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології», ОП «Нутриціологія». Для них була надана можливість задавати питання доповідачам під час обговорення доповідей.

 

Альона Альтанова,

 доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook