Всесвітній День яйця – студенти і викладачі разом святкують професійне свято птахівників

23 жовтня 2023 року
13 жовтня 2023 року у всьому світі відзначають Всесвітній день яйця (World Egg Day). Ще 1996 року було правильно прийняти рішення про заснування цього свята на конференції Міжнародною яєчною комісією (International Egg Commission) у Відні.
Викладачі нашої кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві разом із студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів нашого університету активно взяли участь у святковому заході, присвяченому цій події.
Яйце - це найбільш універсальний продукт у кулінарії. У багатьох різних країнах споживачі використовують його для своїх сніданків, тому що знають – одне яйце забезпечує 12% добової норми потреби людини у протеїні. Також, слід не забувати, що у ньому містяться всі необхідні людині амінокислоти у оптимальному для неї співвідношенні.
 
 
 
 
 
Програма свята включала цікаву доповідь про історію цього свята, про використання яєць та яєчних продуктів у різних галузях промисловості, про згадування цього продукту у літературі, мистецтві, у народній творчості. Студенти підготували різні фантастичні вироби з яєць, а викладачі провели вікторину, щоб кожний зміг поділитися своїми знаннями або дізнався для себе багато нового та цікавого. У багатьох країнах світу яйця були символом родючості, життя, оновлення та відродження, їх часто використовували у декоративних цілях. Учасниками заходу було переглянуто та обговорено різні архітектурні споруди та вироби мистецтва, які створювалися впродовж багатьох років. Студенти мали змогу поринути у дитинство та згадати безліч різних казок, мультфільмів та персонажів з яйцем.
 
 
 
 
Була можливість проявити свій творчий потенціал. Кожний студент фантазував та проявляв свою творчість, малюючи різні смайлики на шкаралупі. В наш час ми навчилися розмовляти мовою жестів, тому чому було б не зробити це не в наших телефонах, а на яйці ?! Це був хороший спосіб для кожного проявити свій внутрішній стан та емоції, які йому найбільше симпатизують.
 
 
 
Ось так, за допомогою цього чудового свята, ми мали змогу наповнити життя наших студентів яскравими барвами та подарувати усім хороший настрій!
 
 
Аліна Дражевська,

студентка 3 курсу

факультету тваринництва та водних біоресурсів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook