Магістри першого року навчання освітньо-наукової програми “Нутриціологія” поглиблюють теоретичні знання та набувають практичних навичок на лабораторних роботах

11 жовтня 2023 року

     На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК для магістрів спеціальності 181 “Харчові технології”  освітньо-наукової програми “Нутриціологія” першого року навчання Ігорем Устименком, доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів було проведено комплексну лабораторну роботу з дослідження змін показників якості та складових сировини та харчових продуктів під час технологічного процесу та за умов вмісту харчових добавок.

На лабораторній роботі, закріпивши теоретичний матеріал теми “Дисперсні системи харчових продуктів. Поняття. Характеристика. Утворення”, магістрами першого року навчання було проведено дослідження впливу поверхнево-активних речовин рослинного та тваринного походження на піноутворюючу здатність білків курячого яйця. Також, для практичного закріплення матеріалу теми досліджено вплив піногасників на якість отриманої піни та її стійкість.

Для дослідження зміни масової частки розчинних речовин крохмалевмісних харчових продуктів під час теплового обробляння, магістри-нутриціологи визначили вміст розчинних речовин в макаронних виробах як напівфабрикату та приготованих.                  

Також, було отримане борошно різного помелу та проведено ряд досліджень з визначення показників його якості.

Визначення та аналіз продуктів карамелізації сахарози магістри проводили шляхом нагрівання зразків сахарози до різних температур. Так, було виявлено та проаналізовано продукти карамелізації - карамелан, карамелен та карамелін.

Магістри-нутриціологи провели дослідження показників якості олій різних видів та способів очищення. Було визначено показник колірності, йодне, перекисне та кислотне числа, які у досліджуваних зразках відповідали нормам згідно діючих нормативних документів.

Наприкінці заняття магістри першого року навчання разом з викладачем активно обговорили результати лабораторної роботи та поділились позитивними враженнями від очного відвідування такого роду занять.

Тетяна Атанова: “Дуже рада тому, що навчаюсь в НУБіП України за освітньо-науковою програмою “Нутриціологія”. Вражає матеріально-технічна база факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, за допомогою якої можна дослідити будь-які харчові продукти та визначити усі необхідні їх показники якості”.

Юрій Куриленко:Не пропускаю жодної лабораторної роботи, подобається бути та працювати в команді “студенти + викладач”, активно досліджувати якість харчових продуктів використовуючи сучасне оснащення лабораторій  факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК”.

Сергій Власнюк: “Лабораторні роботи на  факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК дійсно допомагають не тільки краще засвоїти пройдений теоретичний матеріал, а також отримати нові знання, які необхідні для сучасного фахівця-нутриціолога”.

Висловлюємо велику вдячність Збройним Силам України за надану можливість навчатись в найкращому університеті.

Слава Україні!!! Героям Слава!!!

 Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook