Відкрита лекція на кафедрі комп’ютерних наук як форма організації навчання в НУБіП України

28 вересня 2023, 11:25

Відкриті заняття – це одна з форм роботи викладача, що є складником активізації його творчої та професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, підвищення відповідальності за результати навчання і виховання студентів.

28 вересня 2023 р. відбулась відкрита онлайн-лекція кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри комп’ютерних наук КириченкаВ.В. Лекцію з навчальної дисципліни «Програмування з Python» на тему «Бібліотеки Python для роботи з базою даних» було прочитано студентам 4-го курсу ОС «Бакалавр» спеціальності «Комп’ютерні науки» факультетуінформаційних технологій.

Навчальний матеріал лекції був підібраний відповідно до програми з дисципліни; структура заняття відповідала його меті: розширити та поглибити базові знання студентів із використання мови Python для роботи з базами даних.
Упродовж заняття лектором були висвітлені питання щодо логічної структури бази даних; питання підключення до баз даних SQL з Python; технології створення таблиць, додавання записів, вибірки записів, оновлення та видалення табличних записів.

Виклад лекційного матеріалу супроводжувався плідною дискусією, в якій студенти висловлювали власні думки у контексті поставлених запитань і наводили приклади, що уможливило краще розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу.
Присутні на відкритій онлайн-лекції високо оцінили фаховий рівень лектора та проведеного ним заняття – актуальність, сучасність і доступність змісту лекції, уміння зацікавити студентів та активізувати їх роботу; високий науковий рівень володіння матеріалом, різність методів його представлення, що підтверджують результати анкетування відкритого заняття та схвальні відгуки від студентів і колег.



 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook