КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ЯК «ПРИЗ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЧИ НІ?

27 вересня 2023, 7:15
мтф

Скільки баталій щодо кураторських годин. Яким курсам вона потрібна, яким ні… Напевне однозначної відповіді знайти важко.

Але коли йде мова про перший рік навчання студентів в університеті – тут розбіжностей у викладачів не має. Зауважу, що комунікація студента з наставником є доцільний і потрібний елемент навчального процесу і соціальної комунікації (є аксіома).

На даний час - час війни, взаємна підтримка не є зайвою. Особисто хочу зазначити, що відношення студентів до багатьох речей зараз змінилось. Вони дійсно потребують не просто «кураторської години», а елементарної необхідності у спілкуванні, увазі чи просто присутності старшого колеги (якими ми викладачі і є) з метою підтримки чи просто необхідності виговоритись, отримати підтримку чи схвалення думки.

Насправді, більшість студентів тримають рівень «не впадати у відчай», але час бере своє. Війну ніхто не відміняв… Деякі студенти висловлюються про безперспективність навчання, деякі про малоймовірність знайти роботу по фаху та ін. Але наша підтримка як наставників чи просто як колег «по цеху» їм надто потрібна (мої власні спостереження).

Звісно всі ми не психологи і, далеко, не заспокійливе, але ми мусимо робити загальну справу – допомагати і підтримувати того, хто цього потребує і у навчанні, і у побуті й різних сферах у яких ми можемо бути корисними.

На фото один з днів кураторської години, яка запланована не була – просто зустрілись в коридорі і перейшли до викладацької. Отакі є реалії життя.

Будемо триматись один одного. Слава Україні. 

Сергій Бондарєв

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook