Вересневе засідання вченої ради ГПф

25 вересня 2023 року

22 вересня 2023 року в дистанційному форматі відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. На порядку денному – організація вільного вибору навчальних дисциплін студентами та актуальні питання життєдіяльності факультету.

На початку засідання голова вченої ради Інна Савицька представила нових членів вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету: Хвіст Вікторію Олексіївну, в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, канд. істор. наук, доц.; Клименко Людмилу Володимирівну, в.о. завідувача кафедри англійської філології; Навальну Марину Іванівну, в.о. завідувача кафедри журналістики та суспільної комунікації, д.-р. філол. наук, проф.; Руденко Валентину Сергіївну, заступника голови Сенату студентської організації ГПФ.

Про організацію вільного вибору навчальних дисциплін студентами гуманітарно-педагогічного факультету на вересневому засіданні доповів заступник декана Ігор Буцик. Відповідно до статті 62, пункт 15 Закону України «Про вищу освіту» студенти мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом, в обсязі, що становить не менше як 25 % загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для даного рівня вищої освіти. Викладання вибіркових дисциплін забезпечують науково-педагогічні працівники навчально-наукових інститутів (ННІ) і факультетів, назви яких зазначено у переліку вибіркових дисциплін. У своїй доповіді Ігор Михайлович проаналізував актуальні питання організації вибору студентами навчальних дисциплін, переліку дисциплін вільного вибору за спеціальністю, проблемні питання в організації вибору факультетських дисциплін, результати вибору магістрів у 2023-2024 н.р. тощо В обговоренні прийняли участь проф. Микола Максюта, проф. Віталій Шмаргун, проф. Світлана Амеліна та інші члени та присутні вченої ради.

Завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна доповіла про зміни в структурі гуманітарно-педагогічного факультету. Члени вченої ради факультету позитивно схвалили нові структурні підрозділи – навчально-консультаційний центр з вивчення іноземних мов та приймання вступних іспитів до аспірантури та навчальна лабораторія «Лабораторія синхронного перекладу») – які виникли внаслідок об’єднання кафедр.

«Філософські виміри (по)воєнного буття: до запанування українського часу сови Мінерви», з такою актуальною науковою доповіддю виступив професор кафедри філософії та міжнародної комунікації Микола Максюта. В його дослідній роботі були представлені теоретичні засади філософії (по)воєнного буття: історико-філософські, етико-політичні виміри солідаризації українського суспільства та подолання досвіду тривоги суб’єктного існування. В обговоренні взяли участь професор кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяна Семашко, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, завідувачка кафедри філософії та міжнародної комунікації Валентина Культенко.

Голова навчально-методичної ради гуманітарно-педагогічного факультету Світлана Амеліна запропонувала затвердити оновлений склад ради, вививши зі складу навчально-методичної ради гуманітарно-педагогічного факультету у зв’язку з виходом на пенсію або переходом на інше місце роботи: Журавську Ніну Станіславівну; Краснова Валерія Павловича та Личук Марію Іванівну, а ввести до складу навчально-методичної ради гуманітарно-педагогічного факультету: Базелюка Василя Григоровича – кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри управління та освітніх технологій; Бринзака Саву Савовича – кандидата наук з фізичного виховання, доцента, доцента кафедри з фізичного виховання; Гольцова Андрія Геннадійовича – доктора політичних наук, професора, професора кафедри філософії та міжнародної комунікації; Шанаєву-Цимбал Людмилу Олексіївну – кандидат наук з державного управління, доцента, доцента кафедри англійської філології. Учена Рада одноголосно затвердила оновлений склад ради, таким чином забезпечила представництво членів всіх кафедр. На засіданні були розглянуті та рекомендовані до друку навчальні посібники та методичні рекомендації.

Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

\Голова вченої ради Інна Савицька подякувала членам ученої ради за активність, поради та рекомендації, які прозвучали на засіданні, побажала всім перемоги, миру та й надалі бути дружньою командою.


Світлана Гейко,
секретар ученої ради гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook