ННІ лісового і садово-паркового господарства традиційним футбольним турніром відзначив День працівника лісу

18 вересня 2023 року
   У 2023 році виповнилося 39 років славній традиції відзначати День працівника лісу першістю з футболу на кубок Миколи Дмитровича Полякова серед студентів, викладачів і випускників ННІ ЛіСПГ.

   За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту, в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра, багатьом з них, допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих. Більшість з них, відданість і любов до футболу, несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств В.М. Лісового, В.В. Самсонова, Ю.Ю. Сегеду, А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка та В.Л. Свириденка та інших. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції. Багато з них нині у лавах ЗСУ виборюють перемогу у війні з рашистам. Один з них, воротар Максим Максименко, а нині підполковник ЗСУ. Та цими людьми перелік не закінчується

   Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту неодноразово перемагала у першості НУБіП України. Так, в минулому Збірна факультету ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово брала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий переможець і призер Всеукраїнського турніру Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

   Тож традиції розпочаті багато років тому продовжують бути і зараз у складні часи війни! Турнір з футболу був організований упродовж двох днів, 13 вересня змагалися 6 команд серед груп перших курсів спеціальностей: 187 Деревообробні та меблеві технології, 205 Лісове господарство, 206 Садово-паркове господарство. 14 вересня у протистоянні зійшлися збірні команди 1 курсу, 2 та 3 курсу, магістрів 1-го року та 2-го року, і звичайно, команда викладачів!

   Урочисто відкрили футбольне змагання ректор Станіслав Ніколаєнко та директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Роман Василишин, які закликали студентів до єдності та побажали студентам великих досягнень як у спорті, так і в навчанні. Після офіційного відкриття, на полі центрального стадіону НУБіП України пролунав стартовий свисток, який розпочав запеклу боротьбу між учасниками турніру.

   У перший день футбольного турніру визначався переможець у змаганнях серед студентів першого курсу усіх спеціальностей ННІ лісового і садово-паркового господарства. Усі учасники охоче погодилися підтримати свій рідний інститут, адже це була чудова можливість проявити себе, завоювати звання переможця та відстояти честь своєї групи. Проведенню турніру сприяла також гарна сонячна погода та дружня атмосфера, адже колектив і студентство інституту є однією дружньою, великою родиною.

 

 

   Усі із команд запам’яталися цікавою напруженою боротьбою в кожному зіграному поєдинку. Активними були також і вболівальники, які завзято підтримували свої команди. Цікавим було те, що серед груп спеціальності садово-паркового господарства змагалися дівчата, які достойно протистояли чоловікам та, навіть, забили кілька голів!

 

  

   Як би не хотілося, щоб усі були переможцями турніру, але перемагає лише один. У напруженому фінальному поєдинку зустрілися команди 1 та 2 групи спеціальності «Лісове господарство». Емоційний матч подарував вболівальникам багато голів, м’ячі один за одним влітали у сітку воріт та закінчився він перемогою 1 групи ЛГ.

   Досить напруженим виявився 2 день змагань, де у протистоянні зустрілися 5 команд! Кожна з команд показувала велику жагу до перемоги. Команда викладачів, як найбільш досвідчених гравців хоча й поступалася молодим гравцям, але тактично мали значний успіх, що допомогло вийти їм до фінальних зустрічей. У фінальній грі зустрілися збірна 2 та 3 курсу з магістрами 1-го року. Запекла боротьба тримала у напрузі до останньої секунди зустрічі!
За результатами гри 3 місце посіла команда Магістрів 2-го року, 2 місце команда магістрів 1-го року. Абсолютними призерами стала збірна команда 2 та 3 курсу, які завдяки згуртованості та командній грі змогли подолати сильних суперників!

 

   З рук директора інституту, професора Романа Василишина, професора Віктора Маурера та сина М.Д. Полякова Андрія Полякова усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун та смачні торти. Команді переможниці було вручено красивий перехідний Кубок М.Д. Полякова, який дуже нагадує Кубок Ліги Чемпіонів, а гравці команди переможниці та команд призерів отримали медалі і дипломи.

  

  

  Традиції мають жити і перемагати! До зустрічі з футбольними баталіями за Кубок М.Д. Полякова, які будуть ювілейними наступного року!
  Дякуємо Футболу, нашим традиційним змаганням за наше єднання і здоровий дух, які вкрай необхідні для прискорення нашої Перемоги!

 

Віктор МАУРЕР,
професор кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій

Андрій ВИГОВСЬКИЙ,
доцент кафедри лісівництва


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook