Студенти-біотехнологи розпочинають науковий шлях

6 вересня 2023 року

  4 вересня 2023 року відбулася онлайн зустріч викладачів кафедри екобіотехнології та біорізноманіття й кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики зі студентами 3 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Зустріч ініціювали студенти, оскільки їм необхідно визначатися із темами кваліфікаційної роботи, а саме бакалаврської. Викладачі кафедр залюбки підтримали ініціативу студентів та розповіли про основні наукові напрямки кафедр.


  Зокрема, очільниця кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики проф. Прилуцька С.В. разом із співробітниками розповіла про наукові напрямки в яких працює кафедра, а саме: дослідження фізіологічних, молекулярно-біологічних і популяційно-генетичних механізмів стійкості й адаптації культурних рослин до абіотичних та біотичних стресових факторів; вивчення стійкості рослин до дії несприятливих чинників довкілля та шкодочинних організмів; оцінка впливу іонізуючого випромінювання на фізіологічні показники росту і розвитку рослин; біохімічні механізми дії і технології застосування наноматеріалів у біологічних системах; моніторинг їстівних та лікарських грибів: поширення у природі, їхня супутня рослинність, технології вирощування, діагностика, профілактика хвороб та ін.


  Завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття доцент Кваско О.Ю. виокремила основні наукові напрямки, в яких працюють викладачі кафедри: мікроклональне розмноження цінних культурних, декоративних, плодово-ягідних та лікарських рослин; ідентифікація та контроль розповсюдження найпоширеніших збудників хвороб культурних рослин; отримання біологічно-активних речовин з рослинної сировини; підвищення стійкості рослин до широкого спектра абіотичних та біотичних стресових факторів біотехнологічними методами.
  Студенти отримали додаткову інформацію від викладачів кафедр, які були присутні на онлайн зустрічі. Відбулася жвава дискусія. Майбутні науковці проявили зацікавленість до наукової роботи кафедр. Сподіваюся, кожен студент-студентка обере тему своїх наукових досліджень за покликом серця та знань!


Доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття
Лобова Оксана Володимирівна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook