Анна Марчук - випускниця Київського національного університету ім. Тараса Шевченка обирає ОП «Нутриціологія» на факультеті харчових технологій

14 серпня 2023 року

   - Добрий день. Розкажіть про себе. 

- Добрий день, мене звати Анна Марчук. проживаю в Києві, отримала повну вищу освіту у КНУ імені Тараса Шевченка на факультеті психології за спеціальністю «Соціальна педагогіка». Цікавить психоаналіз, філософія, медицина.

Люблю готувати, особливо подобаються італійська та паназійська кухні. Останнім часом захопила ідея здорового способу життя, тому намагаюсь готувати смачну та корисну їжу, бо, нажаль, традиційна італійська кухня і раціональне харчування речі не дуже сумісні.

       - Як ви обрали майбутній вуз?

Моя одногрупниця з бакалаврату поступила в НУБіП України на магістратуру. Тому, думка про те, що у НУБіП України з’явилася нова цікава освітня програма «Нутриціологія» осіла в моїй голові на 3 роки.

      - Чому ви вирішили обрати вищу освіту за освітньою програмою "Нутриціологія"?

Потреба у навчанні і отриманні нових навичок, мабуть, ніколи мене не покине, тож коли стало зрозуміло, що вступити в аспірантуру по своїй спеціальності я не хочу, постало питання другої освіти. Як вже наголосила, останнім часом мене цікавить раціональне харчування. Особливо, мене цікавить те, який вплив здоровий спосіб життя чинить на наше психічне здоров’я. Зараз, на світовому рівні існують тенденції незбалансованого харчування, що призводять до серцево-судинних захворювань, ранніх інсультів, ожиріння, широке розповсюдження автоімунних хвороб. Також бентежить ожиріння серед молоді, оскільки причини для його виникнення індивідуальні (від психотравмуючих подій, що призвели до порушення зв’язку з тілом і людина не диференціює почуття голоду і ситості, а також «поїсти» може буди єдиною копінг-стратегією при стресі; до простого зловживання багатою на вуглеводи їжею). Вірю, що здорове харчування допомагає вивести свою життєдіяльність на більш якісний рівень: покращення самопочуття, когнітивних процесів і запобігання передчасному старінню.

      - Ваші очікування від навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК?

На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України хочеться отримати ґрунтовну наукову базу. Якісну вищу освіту нізащо не можна порівнювати з самоосвітою чи курсами підвищення кваліфікації. Наразі мої знання з нутриціології поверхневі та розрізнені, тож очікую поглиблене вивчення цієї науки.

 - Бажаю Вам втілити в життя Ваші мрії та до зустрічі в аудиторіях НУБіП України.

 

Розмову вів
Ігор Устименко,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибиних та морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook