Заходи з увіковічення пам’яті та шани в роковини загибелі Героїв Небесної Сотні

23 лютого 2015 року

20 лютого в Бережанському агротехнічному інституті відбулись заходи з увіковічення пам’яті та шани в роковини загибелі Героїв Небесної Сотні. Викладачі і студенти навчального закладу, представники влади та мешканці м. Бережани схилили свої голови у світлій пам’яті, в скорботі, у молитві перед ними.
Рік тому у Києві на Майдані жорстоко, цинічно розпочалась розправа і вбивство над українцями, які виступили проти антиукраїнсько-бандитського режиму Януковича. Вони виступили лише за одне єдине благо – природне, суверенне, Богом дане право бути вільною людиною на своїй рідній зелі, за те, щоб внутрішнє право на свободу було поєднане з не меншим правом гідності. Вони мали своє майбутнє, але віддали своє життя заради нас, заради майбутнього України.
Серед тих, хто залишився у нашій пам’яті і історії, є студент нашого навчального закладу Устим Голоднюк, боєць 38 сотні Самооборони Майдану, Герой Небесної Сотні, Герой України, молодий красивий юнак, який любив свою Батьківщину, хотів жити і дбати про майбутнє. Але злочинна влада забрала його життя за те, що просто хотів нової європейської держави.
Біля меморіальної дошки на честь Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка священнослужителі різних релігійних конфесій відслужили літію за упокій його душі та за упокій душ Героїв Небесної Сотні після закінчення якої всі присутні колоною з національною символікою пішли в центр міста до пам’ятника Т.Шевченка де відбувся молебень за мир в Україні.
Ми ніколи не забудемо Героїв Небесної Сотні. Вони сьогодні там, де Бог дає нам право вірити, дає нам право зміцнити цю віру нашими кроками, нашим поступом, щоб створити ту Україну, за яку вони відали своє життя. Герої не вмирають допоки ми продовжуємо втілювати розпочаті ними зміни.
Душі Небесної Сотні відлетіли у небо… Вічна пам’ять і вічна слава!


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook