«Практичні аспекти співпраці з ЄС»
Завершився один із масштабних проектів Дніпропетровської торгово-промислової палати – «Практичні аспекти співпраці з ЄС», який здійснювався спільно з Посольством Великобританії в Україні під девізом «Сильніші разом» за участю викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. У рамках проекту доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Слива Юлія Володимирівна, доповіла про те, як правильно сертифікувати продукцію, аби роздрібні й оптові торгові мережі реалізовували її.
Інформація стала у нагоді близько 50 представникам регіональних підприємств.
Відзначено, що постачанню продукції на європейські ринки українським аграріям заважають різні чинники, один з них – відсутність сертифікації за міжнародними стандартами. Вітчизняним виробникам необхідно розробляти дієві системи управління якістю та безпечністю продукції - НАССР, ISO 22000, BRS Global Standard, IFS.