Комісія університету перевіряє готовність об’єктів навчально-наукової інфраструктури до нового навчального року

26 липня 2023 року
  Запорука якісної освіти та ефективної наукової діяльності полягає не лише у досконалості освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти (студенти, аспіранти) та високому рівні професійного викладання, але й у наявності сучасних лабораторій, належній практиці досліджень, стану матеріальної бази та лабораторних приміщень для забезпечення академічних потреб учасників освітнього процесу та науковців. З цією метою відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка працює спеціальна комісія, яка здійснює перевірки та оцінює готовність навчально-наукових лабораторій та матеріально-технічної бази навчальних корпусів.
  У межах підготовки до нового навчального року комісія в складі проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка, проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка, начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка, начальника навчальної частини Ярослава Рудика, начальника господарського відділу Василя Галінського виконує важливе завдання – переконатися, що всі приміщення та лабораторії належним чином підготовлені та відповідають сучасним стандартам і вимогам.
 
  Один з головних аспектів роботи комісії – це перевірка технічного стану лабораторій та аудиторій, дотримання працівниками вимог нормативних документів, належний порядок, наявність та ведення документації (положення, журнали, протоколи досліджень, робочі програми, лабораторні практикуми, звіти). Члени комісії мають переконатися, що всі приміщення безпечні для користування, оснащені необхідними засобами безпеки та екстреної допомоги, а також належним чином обладнані для забезпечення якісного проведення лабораторних занять, виконання дослідницьких проєктів студентів, аспірантів, науково-педагогічних працівників. Вони також перевіряють стан електричних мереж, санітарні умови, а також функціонування вентиляційної системи.
  У ході проведення детальної перевірки, комісія надає рекомендації щодо вдосконалення діяльності об’єктів освітньої та наукової інфраструктури університету. Такий підхід дозволяє оперативно реагувати та вирішувати проблеми, покращувати умови навчання та наукової діяльності.
 
  За результатами першого етапу перевірки відповідність вимогам підтвердили навчально-наукові лабораторії гуманітарно-педагогічного факультету та факультету тваринництва та водних біоресурсів.
  Комісія відзначила сучасний рівень діяльності Центру водних біоресурсів та аквакультури, лабораторії живлення тварин та якості кормів, лабораторії молекулярно-генетичних досліджень, лабораторії інформаційних технологій в освіті з кабінетом віртуальної та доповненої реальності, Центру соціально-психологічної реабілітації, Центру синхронного перекладу.
  Ми впевнені, що така підготовка допоможе нашим здобувачам вищої освіти максимально реалізувати свій потенціал та досягти успіхів у своїй академічній кар'єрі, а науковцям – забезпечити належну практику та ефективне виконання досліджень.
  З новим навчальним роком ми розпочинаємо з впевненістю в тому, що наш університет надає можливість здобути якісну та сучасну освіту, а також забезпечує належні умови для розвитку, самореалізації, дослідництва та інновацій.
  Комісія продовжує свою роботу відповідно до наказу і графіку перевірки структурних підрозділів університету.
 
Валентин Обрамбальський,
головний редактор газети
«Університетський кур’єр»

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook