Вступна кампанія 2023. Василь Шинкарук: на сьогодні за кількістю зареєстрованих заяв від вступників НУБіП входить до десятки найзатребуваніших вишів країни

20 липня 2023, 14:10
НУБіП України
Вступна кампанія 2023 проходить в складних для освітян умовах воєнної пори. Та, незважаючи на це, перші дні її перебігу – мова про іспити до магістратури та початок прийому документів на бакалаврат – у НУБіП проходить на високому організаційному рівні. Цьому сприяє чітка організація роботи приймальної комісії, ректорату, очільників факультетів та ННІ. Та, власне, всього колективу університету, який активно займався профорієнтаційною роботою. Що і зазначає проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Незважаючи на серйозні виклики часу, наш університет користується попитом у вступників, і на сьогодні за кількістю зареєстрованих на цей момент заяв від вступників входить до десятки найзатребуваніших вишів країни. А з аграрних – НУБіП на першому місці.

  На 12-ту годину другого дня кампанії до приймальної комісії подано 1580 заяв, і це при тому, що минулого року їх було всього 460!
  Тож приймальна комісія університету продовжує нагадувати людський мурашник: документи вступники несуть особисто. Серед них і Софія Ярошенко, яка мріє стати студенткою факультету ветеринарної медицини. Софія – з грецької мудра, а мудра приймає зважені рішення, жартує випускниця однієї із шкіл Обухівщини. Саме таким і стало рішення навчатися в НУБіП.

  Факультет обрала не випадково, адже змалечку любить тварин. А щоб заздалегідь адаптуватися до студентського середовища, взяла участь в університетській Всеукраїнській олімпіаді, отримала відповідний сертифікат. Та й на сім’я Ярошенків досить тісно пов’язана з університетом: свого часу його закінчували старший брат Роман (який, отримавши диплом економічного факультету, зараз має престижну роботу і став упевненим гідом на шляху до приймальної комісії) і тато, який працював ветлікарем у місцевому СФТ «Оберіг», а зараз як військовослужбовець Збройних Сил України захищає країну на південному напрямку. На жаль, він на шкільний випускний до мене не зміг приїхати, але надіюсь на «Посвяту в студенти» таки завітає.
  А от Анна, яка цей факультет вже закінчила, працює ветлікарем ось вже кілька років, «привела» до приймальної комісії alma mater свого судженого – Євгена Заболотного зі Сміли (Черкаська область). Де познайомились? Де ж іще, як не на нашій молочній товарній фермі, сміється вона. Женя у нас «за старшого» з усіх чоловічих спеціальностей по частині механізації. Тож йому і шлях в інженерію – на спеціальність «Агроінженерія». А поки навчатиметься, якраз і Київ побачить – бо, як це не дивно, за свої 23 роки життя він тут ще й не був. Столичний Голосіїв вже вразив, так що на нього ще чекає багато приємностей.

  Олександр Кесюк з Київщини обрав для навчання агрономію. Випускник Дібрівського ліцею Тетіївської міської ради університет обрав за порадами наших студентів, які свого часу теж закінчували його навчальний заклад. Всі вони дають найкращі рекомендації і НУБіП, і його агробіологічному факультету.

  В сім’ї буду першим агрономом, але не останнім – і у фаховому, і в образному сенсі, говорить хлопець. Аби тільки зарахували!..

  Так що контингент нового студентського поповнення, як бачите, цікавий і вмотивований.


Ірина Кушніренко,
Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook