Про особливості навчання на ОП "Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу"говорить в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу Андрій Музиченко

26 липня 2023, 10:52
     Липень, серпень це активна пора для вузів і абітурієнтів. Робота приймальної комісії щодо прийому документів на різні спеціальності та освітні програми в активній фазі. Викладачі економічного факультету НУБіП України у цілому, і кафедра статистики та економічного аналізу – зокрема працюють над залучення абітурієнтів до вступу на факультет. Перед випускниками шкіл, коледжів, ліцеїв – непростий вибір, адже у НУБіП України – здійснюється підготовка за десятками освітніх програм аграрного, технічного, економічного, гуманітарного спрямування.
     Для того, щоб допомогти абітурієнту зробити свій вибір, ми взяли інтерв’ю у в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу, кандидата економічних наук, доцента Андрія Олександровича Музиченка.


   — Андріє Олександровичу, на кафедрі статистики та економічного аналізу відкрита освітня програма «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу», розкажіть про програму? 

– Світ динамічний, швидкість змін в економіці з кожним роком прискорюється, розвиток штучного інтелекту змінює ринок праці і навчальні заклади повинні бути готовими до цих змін. На зустрічах з радою роботодавців ми постійно ведемо дискусії які фахівці їм потрібні та якими знаннями повинні володіти наші випускники, щоб бути конкуренто спроможними на ринку праці. Роботодавці наголошують, що їм потрібні більш універсальні працівники, які будуть знати облік, уміти працювати в різних спеціалізованих програмах, аналізувати великі масиви даних. Тому виникла ідея створити освітню програму «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» у рамках спеціальності 071 «Облік і оподаткування» ОС «Бакалавр», яка б задовільнила потреби на ринку праці такими фахівцями.   
 

      — У чому полягають основні переваги підготовки бакалаврів за цією освітньою програмою?

– Освітня програми сформована у рамках спеціальності 071 «Облік та оподаткування», й у ній витримані всі вимоги Стандарту освіти і підготовки такого фахівця, який досконало володітиме і зможе застосовувати знання і вміння у сфері фінансового і управлінського обліку із застосуванням інформаційних технологій, оподаткування, фінансової звітності, аналізу господарської діяльності, контролю, аудиту і права. Водночас сильною стороною освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» є: посилений блок аналітичних дисциплін (бізнес-аналіз, проектний аналіз, аналітичне забезпечення в системі міжнародного агробізнесу, аналіз у прикладних програмних рішеннях, облік і аналіз в банках, облік і аналіз в установах держсектору, корпоративний аналіз, інтелектуальний аналіз даних), правових дисциплін (правознавство, господарське і податкове право, договірне право, трудове право, корпоративне право).
Звісно батьків і абітурієнтів цікавить можливості працевлаштування після закінчення вузу. Наші випускники мають переваги при працевлаштуванні, тому що отриманні знання на нашій програмі дають можливість працювати аналітиками, бухгалтерами, в ІТ-сфері, торгівлі, консалтингу, агробізнесу та інше.
Освітня програма «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» та навчальний план розміщені на сайті університету (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u210/071_opp_bakalavr_2023_oio_aiopzb.pdf) і абітурієнти мають можливість з ними ознайомитися для того, щоб прийняти більш виважене рішення. 
 
Вибір спеціальності це дуже важливе рішення в житті кожного абітурієнта від якого залежить його майбутнє.
Бажаю зробити виважений вибір!

 

Розмову провела Леся Воляк,
доцент кафедри статистики та
економічного аналізу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook