Абітурієнт Максим Кантур: «Іду життєвими шляхами своїх батьків і дідів», обираючи спеціальність «Захист і карантин рослин»

24 липня 2023 року
  Сьогодні членам відбіркової приймальної комісії вдалося поспілкуватися із цікавим позитивним хлопцем Максимом Кантуром, який вибирає для вступу спеціальність 202 «Захист і карантин рослин».

  • Максиме, чому саме спеціальність «Захист і карантин рослин»?

— У сучасних умовах ведення рослинництва, лісівництва, декоративного і плодового садівництва нагальним є одержання глибокої інформації про шкідників, збудників хвороб та бур’янів, а також знання принципів інтегрованої системи захисту рослин, хімічних та біологічних заходів боротьби із шкідливими організмами. Після ознайомлення із освітньо-професійною програмою «Захист і карантин рослин» з підготовки бакалаврів я зрозумів, що це дуже потрібна і перспективна професія, яка дає можливість у подальшому працевлаштуватися в державні та приватні установи.

  • Скажіть, будь ласка, чи бачите Ви на сьогодні актуальні проблеми у сфері, яку обираєте?

— Проблем у сфері захисту рослин у нас дуже багато: це і одержання сучасних біологічних препаратів, застосування інтегрованого захисту рослин, хімічний захист, постійна боротьба із гризунами, комахами, грибами, бактеріями, вірусами, карантинними шкідливими організмами.

  • Можливо є ще якісь секрети, про спеціальність на якій бажаєте навчатися?

— Вважаю, що додатковою мотивацією до вступу і навчання за спеціальністю «Захист і карантин рослин» є те, що члени нашої родини з покоління в покоління присвячують себе праці в сфері захисту рослин, тому тут вибір для мене очевидний. Крім того, після перемоги Україна потребуватиме спеціалістів для відновлення сільського господарства у різних регіонах, що постраждали внаслідок воєнних дій.

  • Максиме, Ваші очікування від навчання?

— Я постійно цікавлюсь станом проблем у захисті рослин, і знаю, що для правильного ведення захисту рослин необхідні повноцінні системи заходів, які мають включати: заходи щодо безпечності продукції аграрної галузі, юридичне обґрунтування застосування різноманітних підходів щодо отримання високоякісної сільськогосподарської сировини і продукції, всебічно-обґрунтована, екологічна організація землевпорядкування, науково-обґрунтована система вирощування та захисту сільськогосподарських культур. Вирішення зазначених питань потребуватиме кваліфікованих спеціалістів, яким я обов’язково стану, навчаючись на спеціальності «Захист і карантин рослин». Дуже сподіваюся, що матиму цю можливість і досягну своєї мети.

Розмову провів Євгеній Бережняк
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook