«Німецько-український агрополітичний діалог»: майбутні гуру геодезії та землеустрою в очікуванні фахового навчального візиту до Німеччини

24 липня 2023 року
  В рамках співпраці факультету землевпорядкування НУБіП України з проєктом «Німецько-український агрополітичний діалог», зокрема, з компонентом АПД «Фаховий діалог із земельних питань», запланований двотижневий фаховий навчальний візит до Німеччини здобувачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» НУБіП України. Десятьох щасливчиків з числа бакалаврів, магістрів та аспірантів факультету землевпорядкування очікує дивовижна подорож за новими знаннями і безцінним міжнародним досвідом у жовтні 2023 року. Щоб розпочати підготовку, нещодавно відбулась організаційних зустріч, яка стала платформою для представлення програми та координації всіх важливих моментів майбутнього візиту.

  Керівник компоненту АПД «Фаховий діалог із земельних питань» Катя Делз на початку зустрічі зазначила, що проєкт продовжує співпрацю із факультетом землевпорядкування НУБіП України, й надалі здійснюватиме підтримку і сприятиме передачі передового європейського досвіду. Цього разу, унікальна можливість для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» протягом двох тижнів стати активними учасниками фахового навчального візиту до Німеччини і поринути в останні інновації і технології сфери геодезії та землеустрою, нові зустрічі та відкриття.

  Далі вона коротко представила програму візиту. Насамперед учасників чекає візит до Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини. Проте головна увага буде відведена одній із найважливіших і найбільших світових подій для фахівців з геодезії, землеустрою та геоінформатики – найбільшій у світі виставці і конференції з питань геодезії, землеустрою, геоінформатики та дистанційного зондування Землі INTERGEO-2023, що цього разу буде проходити 10-12 жовтня 2023 року у німецькому Берліні. Протягом трьох днів здобувачі зможуть відвідати понад 400 унікальних експозицій з кількох десятків країн, а на конференції звучатимуть сотні цікавих доповідей.
  Провідні дослідники та експерти служби федеральної землі Бранденбург представлять роботу їхньої кадастрової системи, збору геоданих та управління земельними ресурсами. Проте чекатиме учасників і знайомство в Потсдамі з парком та замком Сан-Сусі, який часто називають серцем Пруссії.
  Окрема зустріч, на робочому тижні, запланована в Берліні у відомстві з консолідації земель. Її експерти розповідатимуть про особливості консолідації земель на землях, де здійснювалися роботи із видобутку корисних копалин. Наступного робочого тижня учасників чекає ще дві зустрічі у відомствах з консолідації земель, що пройдуть у містах Лейпциг та Галле.

  Заступник керівника компоненту АПД «Фаховий діалог із земельних питань» Аудріус Паура додав, що в цих містах заплановані також візити до академічних установ – наукових інститутів та університетів в яких здійснюється підготовка землевпорядників/геодезистів. Також, під час візиту, нас чекає робочий семінар із професором Боннського університету Йоахімом Томасом, який поділиться своїм власним досвідом щодо землеустрою та консолідації земель.

  Потому декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков наголосив, що перед майбутніми землевпорядниками стоять нові виклики. Студенти мають глибоко розуміти земельне законодавство ЄС, мати відповіді на питання якими є європейські підходи до регулювання земельних відносин, землеустрою, консолідації земель та якими директивами, рішеннями, правовими інструментами та програмами у ЄС регулюються питання управління земельними ресурсами і доступ на ринок земель. Саме такі діалоги і такі навчальні візити дають відповіді на багато питань.
  Наприкінці зустрічі учасники задавали питання організаторам і висловлювали своє захоплення і вдячність проєкту та його координаторам.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook