Ірина Сніжко: спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» ‒ продовольча безпека людства
Час минає швидко, після бакалавра – попереду магістратура! Сніжко Ірина Ігорівна подаватиме документи у НУБіП України на факультет тваринництва та водних біоресурсів для навчання за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура».
Чому Ви вирішили перейти з Харчових технологій на факультет тваринництва та водних біоресурсів?
— Я знала про НУБіП давно, оскільки працювала поруч у Голосіївському районі міста Києва. Проте я свідомо вирішила перейти до первинної ланки виробництва продуктів харчування тваринного походження оскільки вважаю, що в харчуванні людини морепродукти будуть займати провідне місце у недалекому майбутньому.
Спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» це те, з чим Ви пов’язуєте своє майбутнє?
— Так, актуальність морепродуктів на полицях наших супермаркетів лише зростає та й світові тренди говорять про це. Подивіться, скільки всього нового, що пов’язано з аквакультурою, з’являється в нашому харчуванні. А ще важливо, що вирощування риби та інших ракоподібних чи молюсків несе меншу екологічну загрозу довкіллю.
З погляду теорії та практики навчання, що для Вас є найбільш цікавим?
— Насамперед, мені хотілося б опанувати вирощування різноманітних об’єктів аквакультури, оскільки це величезна перспектива, і ринок праці постійно розширюється і зростає. А ще нова спеціальність це нові друзі і соціальна комунікація, що теж є добрим.
Як Ви бачите свій подальший розвиток після навчання в НУБіП України?
— Мені б хотілося поряд з вивченням основних технологічних підходів до вирощування риби також добре опанувати англійську мову, тоді, на мій погляд, заявляться нові можливості і перспективи з працевлаштування як в Україні, так і за кордоном.
Бажаємо Ірині вдалої вступної кампанії та подальшого поступу в опануванні улюбленої спеціальності!
Розмову провів Бех Віталій,
завідувач кафедри аквакультури