Успіх – це не випадковість, а наполегливість, навчання та любов до того, що ти робиш або коли «Водні біоресурси та аквакультура» – це не лише професія, але твоє покликання

14 липня 2023 року

  У нашому суспільстві очікуваним є те, що чоловік – еталон сили та цілеспрямованості. Однак, є дівчата, які за цими параметрами можуть дати фору більшій частині сильної половини людства. Такими студентками славиться факультет тваринництва та водних біоресурсів, зокрема, і тими дівчатами, які обирають спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура». Сьогодні хочемо познайомити вас з однією із них – студенткою 2 курсу Сніжаною Жигайло.

  Сніжана – яскравий приклад поєднання краси та розуму, таланту та наполегливості і, звісно, любові до всього, що ти робиш. У 2021 році Сніжана прийшла на навчання за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура», проте вона мала всі перспективи та можливості для всебічного розвитку і вже сьогодні – переможниця численних змагань з веслування на човнах «Дракон», кандидат у майстри спорту, а ще – староста групи, відмінниця навчання та активна учасниця студентського життя факультету. Свого часу Сніжана також займалася веслуванням на байдарці, проте на сьогодні припинила участь змаганнях.

  Сніжана входить у склад київської команди Salsa з веслування на човнах «Дракон. Так, з 29 червня по 02 липня у м. Житомирі проходив чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон», у яких взяли змагання понад 600 учасників, що представляли 20 спортивних клубів із 11 областей України. Брала участь у цих змаганнях і команда Сніжани. Варто зазначити, що вищезазначені змагання проходили на дистанціях 200 м, 500 м та 2000 м. Сніжана виступала в 6-ти видах програми – це 200 м, 500 м, 2000 м (жінки), а також мікс на 200 м, 500 м та 2000 м (чоловіки + жінки). Зрозуміло, що рівень підготовки та мотивація дозволила Сніжані разом із командою вибороти численні нагороди.

  Вже зовсім скоро, 06–11 вересня 2023 року у м. Равенна (Італія), Сніжана разом із командою змагатимуться за звання чемпіона Європи.
  Відомо, що чемпіона формує те, що всередині – бажання, мрії та цілі. Хочеться відмітити прекрасні результати Сніжани, яка більше 7 років є активним учасником змаганнях з драгонботу різних рівнів, завдяки чому потрапила у список кандидатів до основного складу національної збірної команди України з веслування на човнах «Дракон» та має на розгляді заявку на присвоєння їй звання майстра спорту України.
  Крім того, після закінчення навчання Сніжана планує працювати за спеціальністю, та продовжувати справу своєї родини.

  Факультет тваринництва та водних біоресурсів пишається кожним своїм студентом, підтримує та стимулює! Тож побажаємо Сніжані численних перемог та успіхів у підкоренні нових вершин! А всіх абітурієнтів, хто цікавиться водним середовищем, гідробіонтами та аквакультурою на навчання за спеціальністю 207 ‒ «Водні біоресурси та аквакультура» до Національного університету біоресурсів і природокористування України!

 

Ірина Кононенко,
доцент кафедри аквакультури

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook