У СТУДЕНТІВ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКІВ ТРИВАЄ ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ІЗ ЗЕМЛЕУСТРОЮ!

12 липня 2023 року
     У студентів-бакалаврів третього курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» з 3 липня 2023 року розпочалася виробнича практика із Землеустрою. Метою виробничої практики є закріплення теоретичних і практичних знань, отриманих при вивченні спеціальних фахових дисциплін, а також надання можливості реалізації знань студентів на виробництві.
     Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин та старший викладач кафедри Ірина Колганова провели настановчу бесіду зі студентами про особливості проходження виробничої практики та вступний інструктаж з техніки безпеки на виробництві.

    Базами виробничої практики виступили: центральний апарат та територіальні органи спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів – Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру і її територіальні органи; державне підприємство «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», а також державні підприємства ‒ регіональні науково-дослідні та проектні інститути землеустрою; державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» при Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру та його регіональні філії та районні і міські відділи; юридичні особи ‒ суб'єкти господарської діяльності, що виконують землевпорядні, землеоціночні, топографо-геодезичні та картографічні роботи; державні топографо-геодезичні підприємства.

     Виробнича практика передбачає ознайомлення та участь практикантів у виконанні окремих елементів наступних землевпорядних та земельно-кадастрових робіт: розробка проектів землеустрою; розробка робочих проектів землеустрою; розробка технічної документації із землеустрою; розробка технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та земель населених пунктів; проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок тощо.

 

     Крім того, проводиться ознайомлення та участь у проведенні: топографо-геодезичних та картографічних робіт при проведенні землеустрою та веденні державного земельного кадастру; інвентаризації земель при здійсненні землеустрою; обстежень земель при здійсненні землеустрою (ґрунтових, геоботанічних, лісомеліоративних та лісотаксаційних, гідромеліоративних тощо).

    Саме практична складова навчального процесу є важливим і необхідним етапом навчання майбутніх ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКІВ! Успіхів Вам!

 
Доцент кафедри землевпорядного проектування
Ірина КОЛГАНОВА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook