Випускник Віктор Ратошнюк: спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в НУБіП України – мій перший пріоритет та свідомий вибір

7 липня 2023 року

 

Ось і завершилось моє навчання по бакалаврській програмі зі спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» на гуманітарно-педагогічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  Позаду залишились роки навчання і маса приємних спогадів та вражень, здобутих знань, цікавих знайомств. Міжнародні відносини для мене є свідомим вибором через зацікавленість до інших культур, історії та розвитку країн, їх політичного устрою. Мене також дуже цікавлять питання міжнародного розвитку країн, управління міжнародними організаціями, робота дипломатичної служби. Обираючи університет в якому хотілося здобувати вищу освіту, мене цікавили якість навчання та можливості міжнародного стажування й подальшої практичної роботи в дипломатичних та консульських установах або міжнародних організаціях. На сайті Національного університету біоресурсів і природокористування я прочитав інформацію про те, що студенти, навчаючись на гуманітарно-педагогічному факультеті на спеціальності «Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії», мають широкі можливості для такого стажування і здобуття практичних навичок. Власне тому я і обрав дану спеціальність в НУБіП України для втілення своїх мрій.
  Я розумію, що хороший дипломат повинен бути не лише розумною, кмітливою та освіченою людиною, але й володіти іноземними мовами, досконало знати історію як своєї, так і ряду зарубіжних країн. Тож за останні три роки я посилено вивчав предмети, які можуть мені знадобитися під час продовження навчання в університеті по магістерській програмі та допоможуть в подальшій роботі.
  Впродовж навчання я звернув увагу на важливість дипломатичної служби для розвитку держави, адже саме завдяки роботі дипломатів забезпечується її політична та економічна безпека. Особливо гостро це стало відчутно з початку весни 2022 року, після початку відкритої агресії сусідньої держави в намаганні знищити нашу суверенність та державність. Це суттєво змінило світогляд мільйонів людей і особливо свідомої, патріотично налаштованої молоді.
  Останні чотири роки мої мрії зосереджувались на побудові кар’єри дипломата щоб стати досвідченим фахівцем з даної професії. У зв’язку з цим, я серйозно зацікавлений найсокровеннішими основами даної професії, приймав активну участь у всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях, маю наукові статті. Мої батьки науковці та теж з цікавістю стежать за розвитком подій у світі та по своєму приймають безпосередню участь у розбудові нашої держави і тому ми всією родиною прийняли участь у Школі юного дипломата та підвищили свою кваліфікацію з даної галузі знань.

          

  Будучи глибоко впевненим, що академічна освіта в галузі міжнародних відносин є необхідним фундаментом для дипломатичної кар’єри, я прагну продовжити навчатися на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» й отримати диплом магістра і вважаю, що це навчання стане важливим кроком для моєї майбутньої кар’єри. З впевненістю можу охарактеризувати себе вмотивованою і цілеспрямованою людиною, яка готова плідно працювати задля досягнення визначеної мети.

 

 

Віктор РАТОШНЮК,
випускник групи МВ-18001бз,
бакалавр міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook