Випускники бакалаврату обирають навчання за спеціальністю 053 «Психологія» в НУБіП України

7 липня 2023 року
м. Київ

 Ось уже сьомий рік поспіль Національний університет біоресурсів і природокористування України здійснює набір здобувачів вищої освіти на навчання за спеціальністю 053 «Психологія». Нині в університеті за цією спеціальністю реалізовується підготовка за трьома рівнями вищої освіти: бакалавр, магістр, доктор філософії. Що ж приваблює потенційних здобувачів вищої освіти і які їхні очікування від навчання, ‒ з’ясовували ми в інтерв’ю з нашими випускницями бакалаврату й водночас абітурієнтками магістратури Яною Шуляк та Катериною Рудченко.
- Попри воєнний стан в Україні Ви обираєте для вступу на навчання український університет. Якими міркуваннями Ви керуєтесь, роблячи такий вибір?
- Я хочу продовжувати розвиватися в напрямі  спеціальності, за якою здобула ступінь бакалавра, та отримати високий рівень теоретичних знань і практичних умінь, ‒ Катерина.
- Я хочу мати українську психологічну освіту, бо ця спеціальність є надзвичайно актуальною для нашої країни. Навчання психології в іншій країні не враховуватиме наш культурний контекст та національні особливості, що для мене є ключовим у виборі майбутнього університету, ‒ Яна.


- Чому саме психологію Ви обираєте як свою майбутню спеціальність?
- Тому що в наші часи ця професія є актуальною, а головне, ‒ мені просто подобається психологія та я відчуваю що "до неї лежить моє серце", ‒ Катерина.
- Тому що мене цікавить ця наука, я хочу більше дізнаватись про психічні явищ ‒ Яна.
- Нині таку спеціальність можна здобути в багатьох закладах вищої освіти України. Які із них Ви розглядаєте чи розглядали як бажані для навчання і чому зупинили свій вибір на НУБіП України?
- Мені дуже подобається кафедра психології саме в НУБІП. Я звикла до своїх одногрупників та викладачів і дуже їх люблю, тому хочу продовжувати навчатись тут з ними ‒ Катерина. 


- Розглядала також КНУ, бо він має репутацію одного з найкращих, однак зупинила вибір на НУБіП України, бо тут закінчила бакалаврат, ‒ Яна.
- Які Ваші очікування від навчання за спеціальністю "Психологія" у НУБіП України?
- Загалом, першою причиною мого вступу на магістратуру не є отримання диплому, а сам процес навчання. Тому я очікую на професійну подачу інформації, також, на більше можливостей здобуття саме практичного досвіду, ‒ Катерина.
- Я була приємно вражена професіоналізмом викладачів на нашій кафедрі, тому очікую такий самий рівень і на магістратурі. Наша кафедра здається мені одною з найсильніших, тож сподіваюся стати гідним спеціалістом по закінченню магістратури, ‒ Яна.
Ми дякуємо нашим абітурієнткам за відвертість та бажаємо успіхів у складанні вступних випробувань. Зі свого боку хочемо сказати, що готові й далі радо ділитись професійним досвідом із нашими здобувачами. Тож запрошуємо усіх, хто мріє стати психологом, на навчання на гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України!


В.о. завідувача кафедри психології
Ірина МАРТИНЮК

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook