Закордонне стажування студентів як старт для подальшої професійної кар’єри

9 червня 2023 року
  Студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБІП України, спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Марія ЩЕРБАКОВА стала першою стипендіаткою «Stefan and Kateryna Dwojak» ISU-Ukraine Exchange Program, яка проходила 4-х місячне стажування у Коледжі сільського господарства та наук про життя Державного університету штату Айова (США).
  Ще при проходженні співбесіди з директором CALS Study Abroad Jodi CORNELL, Марія виявила бажання глибше пізнати конярство та технологію вирощування корів і телят, тому для неї була складена програма по вивченню саме цих напрямків тваринництва.
  По прибуттю в Україну на рідний факультет тваринництва та водних біоресурсів, Марія із захопленням розповіла про стажування та отримані враження.
  Пріоритетом для Марії завжди залишалося конярство, тому більша частина занять була пов'язана саме з кіньми. За період стажування студентка мала можливість вивчати ряд спеціальних дисциплін, таких як «Оцінка коней», де навчали як розрізняти й розумітися на симптомах нездорового стану коня, також в рамках цієї дисципліни вивчали основи й правила суддівства в різних типах кінних шоу. Окремими дисциплінами були «Утримання та годівля тварин», «Репродукція тварин» та «Фізіологія та анатомія тварин». З цих предметів проводилися цікаві практичні заняття під час яких студенти мали можливість аналізувати раціони тварин, проводити оцінку якості сперми, здійснювати ультразвукову діагностику жеребних кобил.
  Марія розповідає, що за нею були закріплені конкретні кобили, в яких вона контролювала перебіг вагітності, її симптоми, здійснювала тестування молока, щоб зрозуміти коли чекати на лоша, а після вижереблення вона здійснювала догляд за новонародженим лошам та кобилою.
 
  Студентка мала можливість відвідати лекції Dr. Temple GRANDIN на тему «Let's Talk About Pets», під час якої почула багато важливих моментів для благополуччя тварин та як змінились тварини за останні роки, завдяки бажанню людей бачити лише конкретні господарсько-корисні ознаки в майбутньому потомстві, але не зважати на природність, фізіологію, анатомію та сутність тварини.
  Марія зазначає, що викладачі з розумінням ставилися до того, що вона не відразу розумілася в професійній термінології, старалися їй допомогти швидше опанувати матеріал. Марія наполегливо навчалася, щоб як вона говорить: «…..показати американцям, що українці можуть і хочуть навчатися!!»
  Зі слів Марії ‒ програма Global це не тільки навчання, але й культурний обмін, бо є можливість ділитись українськими традиціями і вивчати традиції інших народів світу, жити у гуртожитку з іноземними студентами, а також це особистий розвиток і безцінний досвід.
  Марія щиро вдячна, що їй випав шанс представляти нашу країну і наш університет за кордом, а набуті під час стажування знання планує використати для розбудови славної України. 
 

Працюємо, навчаємось задля перемоги!

 
 
Микола ВОЙНАЛОВИЧ,
заступник декана з навчальної роботи

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook