Як написати сучасне резюме – тонкощі, які дізналися студенти на зустрічі з нашим партнером Timac Agro Ukraine

12 червня 2023 року
  Резюме є першим відправним пунктом кар’єрного шляху, тому потребує значної уваги та зусиль, а, деколи, і креативності. Саме тому темою нашої зустрічі з блоку заходів про працевлаштування була тема: «Як написати сучасне резюме».
  Наша спікерка Марія Черевко, фахівець з підбору персоналу Timac AGRO, люб’язно погодилася розповісти про свій практичний досвід, як рекрутера, за що ми дуже вдячні.
  На заході ми дізналися про прийоми, що допоможуть ефективно запам'ятатися майбутньому роботодавцю та скласти позитивне враження, а саме:
  • з чого складається резюме;
  • що писати, коли не маєш досвіду;
  • найпоширеніші помилки початківців;
  • лайфгаки для створення якісного CV.
 
  Оскільки саме резюме дає попереднє уявлення про особу і формує сприйняття її потенційним роботодавцем, потрібно звернути особливу увагу на його оформлення й вичерпність інформаційного наповнення. Тому за допомогою вікторини від пані Марії, ми визначили, з чого має складатися резюме, а що недоречно включати у структуру.
 
  Резюме на роботу можна сміливо назвати «обличчям» кандидата, адже є першим, що бачить роботодавець і на основі чого приймає рішення чи запросити людину на співбесіду. Тому розуміння того як скласти резюме робить кандидата на сходинку вище інших претендентів.
  Також пані Марія розповіла, про які хитрощі та нюанси варто пам'ятати при створенні потужного резюме.
  Доповідачка зазначила, що мотиваційний лист не є абсолютно обов'язковим, але написавши його – резюме стане набагато більш привабливим та повним.
  І наостанок, спікерка поділилася з власними дослідженнями щодо написання досвіду роботи у резюме, коли його не маєш – ця цінна інформація викликала у присутніх захват і вдячність за корисну добірку.

  Вдале працевлаштування є одним із найважливіших аспектів життя людини. Адже робота, яка приносить радість та матеріальну забезпеченість дозволяє людині реалізовувати свої бажання та мрії і повною мірою почуватися щасливою.

 
 
Лідія Галайдюк,
начальник відділу з працевлаштування випускників

та видачі документів про вищу освіту 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook