У період з 22 по 26 травня пройшла навчальна практика з загальної хірургії у студентів 4 курсу 8 групи та курсантів

2 червня 2023, 9:20
ФВМ НУБіП України

   У перший день студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки на кафедрі хірургії і патофізіології ім. І. О. Поваженка, а також разом з викладачами Горкавою Іриною Миколаївною та Ткаченком Сергієм Михайловичем розглянули клінічні випадки різних хірургічних патологій у тварин та методики їх корекції.

    На другий день група відвідала КП ,,Київський іподром,, і завдяки Геруну Володимиру Миколайовичу та колективу іподрому студентів ознайомили з історією іподрому та тонкощам роботи з кіньми. У 1867 було засновано Київське товариство випробувань коней, а вже незабаром почалися активні кінні змагання. Київський іподром та Одеський іподром – це останні в Україні іподроми, де проводяться випробування рисистих коней. На Київському іподромі побудовано 9 капітальних стаєнь, які містять по 40 денників кожна. Головне скакове поле іподрому має три доріжки: перша (внутрішня) доріжка має граншлаковое покриття, а її розміри становлять 1477 м у довжину і 20 м завширшки і вона служить для тренувань коней; друга доріжка (призова) покрита ґрунтом, який за своєю структурою близький до чорнозему і призначена для забігу коней риссю, її використовують як для тренінгу коней, так і для випробувань, а її довжина доріжки становить 1600 м, а ширина – 30 м; третя доріжка називається "скаковою", довжиною 1800 м, а в шириною – 25 м, по зовнішньому периметру доріжка покрита піском, а по внутрішньому травою, її призначення – зберегти і напрацювати мускулатуру коней. У центрі поля обладнані майданчики для конкуру (змагання з подолання перешкод) і для виїздки спортивних коней.

  Третій день пракики запам’ятався відвідинами ветеринарної клініки "Зоолюкс". Завдяки лікарю відділення реанімації та інтенсивної терапії Мілецькому Миколі Олександровичу та колективу ветеринарної клініки студентів ознайомили з тонкощами роботи в сучасній клініці, особливостям запровадження міжнародних стандартів розділення приміщень для котів та собак, особливостям роботи фелінологічного відділення відповідно до Gold Статус Cat Friendly Clinic за версією ISFM.

   Студентам дали змогу зануритись в робочий процес та провести день пліч-о-пліч з лікарями різних відділень. Зануритись в роботу кожного відділення та відчути себе повноцінним асистентом лікаря, побачити особливості кожного відділення своїми очима, спробувати проведення маніпуляцій – це незамінний досвід, який вони мали змогу отримати для розуміння, в якій спеціальності кожен з студентів хоче надалі розвиватись.

   На четвертий день відвідали Київський зоопарк, офіційним часом заснування якого й початком його діяльності визнано 21 березня 1907 року, коли він отримав дозволи на оренду території для розміщення в ботанічному саду Університету Святого Володимира та на збирання коштів для утримання тварин.

   Під керівництвом завідувача ветеринарним відділом Кобилінського Віталія Валерійовича, завідувача відділу “Хижі тварини” Вдовиченко Анни Юріївни та завідувача відділу “Свійські тварини” Буйницької Валерії Олександрівни, а також спеціалістів кожного з відділу студенти ознайомились з особливостями роботи з хижими та свійськими тваринами, профілактикою захворювань, особливостям профілактичних обробок від паразитів, розчистки копит та дізнались багато цікавої інформації про особливості розмноження хижих тварин, про особливості кожного з мешканців зоопарку. Студенти були вражені тим, наскільки кожен з працівників відданий своїй роботі.

   В останній, п’ятий день практики, студенти мали змогу прийняти участь у флеш-мобі, присвяченому 125-річчю НУБіП України, та відвідати Міжнародну науково-практичну конференцію IVC_Spring_2023, яка в цьому році була благодійною.

Асистент, аспірант кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка
Горкава Ірина Миколаївна
Кандидат ветеринарних наук, доцент хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка
Ткаченко Сергій Михайлович

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook