До 125-річчя НУБіП України відкрито унікальну навчально-наукову лабораторію «Музей грошей, банківської справи та страхування»

29 травня 2023, 10:25
    Правду говорять, що якщо мріяти про щось всерйоз, якщо прикладати для здійснення максимум зусиль, то мрія обов’язково збудеться попри всі перешкоди. Так сталося із нашою кафедральною навчально-наукову лабораторію банківської та страхової справи. Вона спільними зусиллями викладачів кафедри банківської справи та страхування, деканату економічного факультету, спонсорами та стейкхолдерами з непристосованого приміщення перетворилася на окрасу аудиторного фонду 10 навчального корпусу НУБіП України.

     На сьогодні це абсолютно унікальна лабораторія серед українських вишів. Вона була задумана для того, щоб підвищити рівень знань і вмінь студентів, стимулювати інтерес до занять бакалаврів і магістрів зі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Формат лабораторії дозволяє глибоко вивчати історію грошей, розвитку банківської і страхової справи у світі і в нашій країні за 2000 років, краще засвоювати новітні тенденції у цих сферах та розвивати банківські та страхові продукти. Проте по суті вона вийшла мультидисциплінарною і багатофункціональною, бо дозволяє багатьом кафедрам економічного факультету та інших факультетів проводити свої заняття із різних дисциплін, використовуючи широкі можливості лабораторії: музейні експонати, телевізійний перегляд сучасних відеофільмів, мультимедійне представлення лекцій і практичних занять.
    В ній зручно проводити навчальну і виробничу практику в on-line режимі у банках, можна плідно працювати над дисертаціями, готувати презентації і виступати з ними перед аудиторією. У нашій лабораторії є навіть наковальня, яка дозволяє карбувати власні монети як нагороду нашим кращим студентам, призерам олімпіад, гостям. 

     А яке задоволення можуть отримати наші абітурієнти в цій аудиторії!
   У навчально-науковій лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування» і викладати, і навчатися – чисте задоволення. Це дійсно аудиторія майбутнього!
     Хай вона вірою і правдою довгі роки працює на розвиток студентства і радує душу викладачам, які задумали її і здійснили свою мрію.
 
Це наш подарунок тобі, наш дорогий НУБіП України до твого 125-річного Ювілею!!!
Щиро вдячні всім хто долучився до створення навчально-наукової лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування»!!!
 
Любов ХУДОЛІЙ,
професор кафедри банківської справи та страхування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook