Сьогодні День Героїв.

23 травня 2023 року

 З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято –День Героїв.

    Українські Герої-це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх хто бореться за незалежність , територіальну цілістність і суверенітет України.
    Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських  часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно.
   З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу , водночас наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії російської федерації. Особливо важливим  цей  день став  після 24 лютого 2022 року, коли відбулось повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України.
   З огляду на вищезазначене, а також з метою утвердження української національної та громадської ідентичності на основі суспільно-державних цінностей України в ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О.Майнової НУБіП України» в бібліотеці  було організовано тематичну викладку літератури та проведено тематичну годину «Українські Герої - від часів Святослава до сьогодення». Студенти з захопленням слухали цікаво підібрану інформацію і приймали активну участь у її обговоренні.
   
Завідувач бібліотеки      Марія ГЕРАСИМЕНКО
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook