Завершення освітнього процесу-успішна здача літньої екзаменаційної сесії студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

24 травня 2023 року

      Кінець травня, квітують каштани, наближається непересічна подія – 125 річний ювілей нашого славетного університету, а у студентів НУБіП України розпочалася найгарячіша пора року – літня екзаменаційна сесія!

      Відповідно до Положення про екзамени і заліки у НУБіП України», затвердженим вченою радою університету 26.04.2023 р. (протокол №10), з 22 травня розпочалась екзаменаційна сесія студентів університету, не виключенням стали і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

      Сесія – це не тільки щосеместровий підсумок освітнього процесу, але й справжнє випробування, що вимагає тривалої підготовки, зосередженості, напруження і трішки удачі. Може для когось вона й наскочила зненацька, але більшість студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ретельно готувалися протягом семестру і вже склали свої перші екзамени.

      Цьогорічна сесія передбачає змішаний формат, тож деякі наші студенти вперше складали екзамени очно, з дотриманням всіх правил проведення підсумкового контролю знань. Це новий хвилюючий та цікавий досвід, як стверджують студенти 2 курсу 3 групи, що успішно склали свій перший очний іспит літньої сесії з дисципліни «Релігієзнавство», викладач к. ф. н., доцент Світлана Гейко.

 

      А ще факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК дуже вчасно поповнився новітніми ноутбуками, які вдало випробувані нашими студентами при складанні екзаменів на платформі ELEARN.

 

 

       «З такими сучасними помічниками екзамени здавати – одне задоволення», – діляться враженнями студенти 3 курсу 1 групи, які успішно підтвердили набуті знання з дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» доценту кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлії Крижовій. Підтримати наших студентів завітали декан факультету Лариса Баль-Прилипко та начальник навчального відділу НУБІП України Ярослав Рудик.

     Третьокурсник, відмінник навчання Роман Мамчур до навчання ставиться дуже сумлінно, тому у своїх знаннях впевнений: «Для мене сесія – невід’ємна частина навчання. Щоразу переживаю за її результати, хоча знаю, що ці предмети до мене склало вже багато людей, тож складу і я. Не схвалюю вивчення предмета за два-три дні і ночі перед іспитом, тому вчуся постійно впродовж всього навчання. Добре, коли у нас є проміжний контроль, це змушує пильніше ставитися до вивчення предметів. Технологія – це свого роду творчість, до якої нас долучають викладачі. Ми можемо придумувати свої процеси, доказувати їхню економічну доцільність, потребу впровадження. Оскільки отримати добрі теоретичні знання і практичні навики нам допомагають наші викладачі, тож знаннями наповнюємося кожного дня, отримуємо тут те, що зможемо згодом використати на виробництві чи навіть у побуті. До прикладу, коли місимо тісто, теж проходить хімічна реакція і ми над тим навіть не задумуємося. Планую паралельно із своїм фахом освоїти ще й якість, стандартизацію та сертифікацію, вступити в майбутньому в магістратуру, успішно її завершити та працювати на мꞌясопереробному заводі».

  

     Екзаменаційна сесія – дуже важливий етап навчального процесу. Однак при цьому найголовніше завжди пам’ятати про власне здоров'я. Тому декілька порад від студентів-харчовиків:

     Головне перед екзаменом – добре виспатися! Організму необхідно відновити сили, адже перевтома лише пригнічує роботу мозку та гальмує процеси мислення.

    Вашому організму необхідна енергія – отже не забувайте повноцінно харчуватися. Це має бути багата на білок їжа: яйця, сметана, сир, м'ясо тощо.

     Не варто пити багато кави та енергетичних напоїв – це лише шкодить організму, призводить до перезбудження нервової системи. Заспокоїтись допоможе чай з ромашкою, м'ятою чи мелісою. Корисними є медитація або заняття йогою.

     «Сесія – магічна подія, що є невід’ємною частиною студентського життя. Сьогодні ми маємо унікальну нагоду справді це відчути, завдяки нашим захисникам. Попереду ще не один екзамен, але ми впевнені, що попри тривожні ночі гідно впораємось зі своїми завданнями – стверджує староста 3 курсу 1 групи Павло Паламарчук.

Все витримаємо і вистоїмо на своєму фронті, адже віримо у власні сили, захист ЗСУ та нашу ПЕРЕМОГУ!

Павло ПАЛАМАРЧУК,
староста 3 курсу 1 групи
Наталія Голембовська,
в.о. завідувача кафедри технології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook