Про майбутнє штучного інтелекту в рамках профорієнтації

24 травня 2023, 10:13
    23 травня, в рамках профорієнтаційних заходів, кафедрою фінансів проведено чергову гостьову лекцію для учнів-гуртківців Ірпінського ліцею «Штучний інтелект».
    Штучний інтелект: Як давно він з нами? Хто створив першу програму AI? Хто ним користується і як? Чи "синтезує" він емоції? Як він розвиватиметься і як впливатиме на розвиток суспільства? Чи варто його боятися або він стане надійним помічником та модифікатором нашого життя? Чи можна написати курсову за допомогою штучного інтелекту? Ці та багато інших цікавих питань обговорювали під час засідання наукового гуртка з економіки, який провів для учнів 10-х класів Ірпінського ліцею, асистент кафедри фінансів Національного університету біоресурсів і природокористування України Максим Клименко.
  
    Лектор закцентував увагу, що штучний інтелект залишається дуже актуальним напрямом у сучасному світі. Він продовжує швидко розвиватися в різних сферах життя, що викликає значний інтерес у багатьох галузях, включаючи науку, технології, медицину, автоматизацію, енергетику, фінанси та інші. Однією з головних причин актуальності штучного інтелекту є його потенціал змінити та покращити наше повсякденне життя. Він може автоматизувати рутинні задачі, оптимізувати процеси, покращити прогнозування та прийняти рішення на основі великої кількості даних. Штучний інтелект також використовується для вирішення складних проблем, зокрема в медицині, де він допомагає у діагностиці, розробці нових ліків та виявленні патернів у медичних даних. Максим Клименко також навів приклади розробок штучного інтелекту, з якими ми кожного дня зустрічаємось та наочно показав як правильно користуватися ChatGPT.
      Наприкінці лекції, доповідач зазначив, що наряду з актуальністю штучного інтелекту, відчуває і нові виклики. Питання етики, конфіденційності та безпеки є серйозними темами, які потребують уваги. Для того, щоб штучний інтелект був справедливим, безпечним і відповідним, потрібно розробити алгоритми та стандарти, які враховують ці аспекти.
     Було цікаво і актуально, як завжди. Керівниця гуртка від ліцею - Точиліна Ірина Валентинівна, щиро подякувала за можливість користуватися перевагами університетської освіти.
 
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook