До 125 річчя НУБіП України подарунки від роботодавців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

23 травня 2023 року

         Багато років Команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спільно з роботодавцями працює в бізнесі інноваційних технологій, харчових інгредієнтів та ін. Спільно вивчаємо властивості різноманітних продуктів та окремих компонентів, задля їх вдалого поєднання, аналізуємо найкращих постачальників сировини, а далі проводимо безліч лабораторних та промислових відпрацювань і лише після цього той чи інший інгредієнт затверджувається  до використання.

До святкування 125 річниці НУБіП України представники Ради роботодавців факультету, зокрема директор ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» Олександр Чернов зробив внесок у розвиток факультету для забезпечення високої якості освітнього процесу та підготовки висококваліфікованих фахівців для харчової та переробної галузей України, подарувавши атомізатор TARBER SMOKE MASTER, вартістю 100 тис. грн. 

ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» впроваджує передові методи копчення в Україні, починаючи з 2002 р. та співпрацює з багатьма провідними виробниками м’ясних виробів (Миронівський хлібопродукт, ТОВ «Глобинський мꞌясокомбінат», ТОВ «Житомирський мꞌясокомбінат, СМК Груп та інші).

Компанія є членом коаліції Clean Smoke Coalition, яка об’єднує провідних виробників ароматів диму, дослідні інститути, організації споживачів (https://cleansmoke.eu/en/home/)

      Сучасні димогенератори, що працюють на конденсатах диму шляхом розпилення/атомізації, дозволяють досягти високої якості при виробництві різноманітної продукції з м’яса та риби, а також сирних продуктів. Атомізатор може повністю замінити звичайний димогенератор, що працює на щепі, або фрикційний, та застосовується для будь-якого копчення — гарячого, холодного, парового.

Принцип дії атомізатора:

- конденсат диму розпилюється за допомогою стисненого повітря (7-7,5 атм.) через форсунку, яка розташована у варочно-коптильній камері;

- конденсат диму подається у форсунку трубками з нержавіючої сталі, що поєднують форсунку та блок управління;

- блок управління з каністрою/танком розташований ззовні камери та регулює подачу конденсату диму, стисненого повітря, час розпилення та інші параметри

- блок управління атомізатора поєднаний з блоком управління камери. Початок та закінчення атомізації виконується автоматично за сигналом з камери на стадії «Копчення».

Безпека технології:

− в атомізаторі немає нагрівальних елементів, деталей, що труться, високої напруги, відкритого вогню та ін., які є головним джерелом небезпеки при процесі копчення, який застосовується сьогодні;

 − відсутність диму у термічному відділенні значно покращує умови праці персоналу та запобігає розвитку хвороб дихальних шляхів;

− технологія CLEAN SMOKE набагато полегшує працю персоналу, бо не потрібно переміщувати велику кількість щепи, завантажувати її у звичайний димогенератор з наступною чисткою та утилізацією;

− для розпилення конденсату диму RED ARROW та утворення димної хмари у камері використовується тільки стиснене повітря 7-7,5 атм., яке не може завдати шкоди персоналу та іншому обладнанню.

       Таким чином, використання сучасної технології копчення CLEAN SMOKE за допомогою атомізаторів TARBER є економічно вигідним та екологічно безпечним, від чого виграють як м’ясопереробні підприємства, так і кінцеві споживачі.  

      За допомогою отриманого нового атомізатора студенти зможуть не лише вивчати нову тихнологію, а й матимуть можливість розробляти продукцію широкого асортименту з різноманітним смаком, ароматом та кольором, в якому буде відсутня зола, дьоготь, канцерогени та шкідливі речовини, які провокують розвиток онкологічних захворювань.

Дане технологічне обладнання буде використовуватись у освітньому процесі під час вивчення технологічних дисциплін: Загальні технології харчової промисловості; технологія мꞌяса та мꞌясних продуктів; технологія риби та морепродуктів; актуальні проблеми мꞌясопереробної галузі; технологія зберігання, консервування та переробки мꞌяса для студентів ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології».

Колектив факультету висловлює велику вдячність директору ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» Олександру Чернову за отриманий подарунок, безкорисну допомогу нашому факультету. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток матеріально-технічної бази факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і, безсумнівно, у підготовку фахівців для харчової промисловості України.

 

Дякуємо Вам за те, що проблеми навчання студентів не залишаються для Вас байдужими, що Ваше милосердя, порядність, діловитість дозволили зробити такий великий добродійний внесок.

 

Лариса Баль-Прилипко,

декан факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook