Вебінари – ефективний метод поширення знань з бджільництва

11 травня 2023 року
Вже гарною традицією на кафедрі бджільництва стало розпочинати пасічний сезон проведенням різновекторних зустрічей у формі конференцій, семінарів, круглих столів. Початок сезонну 2023 року став пам’ятним тим, що колектив кафедри бджільництва започаткував проведення вузькотематичних науково-освітніх вебінарів, які приурочені до відзначення 125-річчя найкращій кузні кадрів для сільського господарства НУБіП України.
 
 
 10 травня 2023 року відповідно до плану подій на 2023 рік доцент кафедри бджільництва Ігор Головецький провів науково-освітній вебінар на тему «Сучасні способи виробництва стільникового меду».
Метою вебінару було донести до пасічницької спільноти знання про цінність, нові підходи та сучасні пристосування до виробництва цього надзвичайно корисного продукту бджільництва. Окрім того, достатньо уваги було приділено умовам зберігання, а особливо реалізації, що є надзвичайно актуальним у теперішній час.
Приємно відмітити, що до поширення інформації та жвавої дискусії долучились колеги-науковці, а також практики із Нової Зеландії, США та Франції.
 
 
Із великим інтересом поповнили свої знання із цього виду продукції студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів. Всього взяли участь  понад 90 чоловік.
На початку зустрічі Ігор Іванович наголосив на актуальності даної теми для практичного бджільництва, адже як прийнято вважати - вищим пілотажем бджільництва є саме виробництво стільникового меду. На перший погляд отримання цього виду меду є простою справою, але незнання та недотримання найпростіших елементів технології може призвести до масового роїння бджолиних сімей, що є недопустимим.
 
 
Доповідь лектора була побудована таким чином, що слухачі мали можливість ознайомитись із цим продуктом від історичного становлення до сучасних досліджень його цінності та використання. Досить цікавими були доповіді іноземних колег, які більш детально розповідали про особливості виробництва стільникового меду у тих країнах, в яких доповідачі перебувають.
 
 
 
Після двогодинної зустрічі, як доповідачі, так і слухачі висловились про доцільність таких вебінарів та колективно вирішили зустрітись після відкачування першого меду. Тож до нових зустрічей, нових знань та вперед до Перемоги!
 

Асистент кафедри бджільництва А. Видрик 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook