Методичне об’єднання викладачів фізики та астрономії

17 травня 2023 року

 

Відповідно до графіка  засідань методичних об’єднань закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області, 17 травня 2023р. відбулося методичне об’єднання викладачів фізики та астрономії ЗФПО Тернопільської області на тему «Використання сучасних технологій навчання для формування загальнопредметних та ключових  компетентностей в умовах змішаного навчання».

3

Модератором заходу виступив Чортківський медичний фаховий коледж. Методичне об’єднання відбулося в онлайн – форматі з використанням платформи Zoom. У методичному об’єднанні взяли участь викладачі фізики нашого коледжу Ростислав Ухман та Роксолана Ломницька.

1

Із вступним словом до присутніх звернулася Ірина Лещик -  методистка  ради директорів ЗФПО Тернопільської області, про особливості роботи фахових коледжів в умовах війни. Пані Ірина побажала присутнім плідної роботи, миру та перемоги, висловила сподівання про майбутні зустрічі, але вже в оф лайн режимі.

Викладачка – методистка, спеціаліст вищої категорії Чортківського медичного фахового коледжу Ольга Ірха провела онлайн – екскурсію навчальним закладом, ознайомила з історією створення закладу, матеріальною базою. Також пані Ольга представила цікаву доповідь  на тему «Застосування ігрових технологій  на заняттях фізики». Учасники семінару дізналися про можливості платформи Learning apps для створення різних типів ігрових завдань («перший мільйон», «перегони» тощо). Доповідачка зупинилася також на ігрових технологіях, які можна використовувати і під час очного навчання: фізичний сенкан, фізичний батл, гра «знайди і запиши формулу».

9

Голова методоб’єднання, викладачка – методистка, спеціаліст вищої категорії Надія Кулій виступила з доповіддю про ключові компоненти компетентності сучасного вчителя. Пані Надія відзначила, що сучасний вчитель повинен безперервно оволодівати прогресивними технологіями виховання та навчання, вміти раціонально використовувати можливості сучасних інформаційних технологій.

8

Здобувач освіти Чортківського гуманітарно – педагогічного фахового коледжу ім. Олександра Барвінського Рудик Богдан ознайомив присутніх з можливостями і використанням Google- ресурсів  в роботі вчителя. У практичній частині зустрічі учасники семінару мали змогу в більш тісних групах попрацювати з основними додатками Google. В якості рефлексії для оцінки вражень від семінару організатори використали онлайн – платформу «Сад відповідей».

Ростислав Ухман, Роксолана Ломницька
викладачі циклової комісії
фізико – математичних дисциплін та інформаційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook