Навчальна практика із загальної та спеціальної хірургії – це завжди цікаво!

17 травня 2023, 12:56
ФВМ НУБіП України

   У період з 1 по 5 травня проходила навчальна практика у студентів 4 курсу 2 групи із загальної та спеціальної хірургії. Варто відмітити, що вона виявилась досить насиченою, оскільки за період її прохоження студенти відвідали ветеринарний центр «АЛДЕН-ВЕТ», що по вул. Анни Ахматової, 16А, Київський зоопарк, Київський іподром та ветеринарну клініку "Зоолюкс".

   Висококваліфіковані фахівці ветеринарного центру «АЛДЕН-ВЕТ», зокрема головна лікарка відділення, анестезіолог Анастасія Дейнега, хірург Ігор Вєнєтуліс та інфекціоніст Інна Нерода поділилися досвідом роботи з дрібними домашніми тваринами. Студенти були присутні як на первинному прийомі тварин, так і мали змогу побачити, як відбувається встановлення діагнозу та диференційна діагностика хірургічних патологій.

   Під час лікування кота студенти відвідали операційну, де перейняли досвід проведення оперативних втручань на зубах з використанням інгаляційного наркозу та ще багато цікавого.

   Навчальна практика в Київському зоопарку запям’ятається студентам гарною атмосферою парку та чудовим колективом фахівців, які ознайомили їх з організацією роботи підприємства та його структурними підрозділами.

   Група відвідала тераріум, прослухала доповідь про незаразні патології, що зустрічаються серед рептилій та плазунів. Під керівництвом лікарів зоопарку студенти провели розчистку копитець дрібній рогатій худобі (козам і вівцям).

 

   Решту дня витратили на прогулянку по зоопарку, ближче знайомлячись з його екзотичними мешканцями.

 

   Головний ветеринарний лікар Київського іподрому Володимир Миколайович Герун розповів, як влаштований іподром, яка в нього мета та згадав про його історію. Показав, як проводиться клінічний огляд коня та діагностика кульгавості (під час руху та в стані спокою).

   Дуже вдячні ветеринарному лікареві Івану Якимчуку та колективу ветеринарної клініки «Зоолюкс» за надану можливість провести поруч з лікарями робочий день та зануритись в щоденну організацію їхньої роботи. 

   Кожен студент мав можливість відчути себе асистентом лікаря, а також ознайомитися з принципами роботи сучасного новітнього оснащення, яке використовують для діагностики хірургічної патології у тварин.

Доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка
Марія Куліда

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook