Організоване завершення очного навчання на кафедрі глобальної економіки у 2 семестрі 2022-2023 навчального року

16 травня 2023 року
НУБіП України

    Війна створює додатковий кризовий контекст для функціонування вищої освіти, а безпекова ситуація вкраїні загалом та конкретно в регіонах України безпосередньо впливає на формат, у якому можливе надання освітніх послуг у спосіб, який би гарантував збереження життя, фізичного й психологічного здоров’я усіх суб’єктів освітнього процесу.
     Прерогативами вищої освіти зараз є комплексна безпека учасників освітнього процесу та якість освіти, сформованість у здобувачів усіх необхідних компетентностей для можливості подальшої професійної реалізації.
     Безперервність навчального процесу — це про можливість участі у цьому процесі як викладачів, так і студентів, незалежно від того, який розвиток має ситуація навколо. Війна — це не пандемія, це значно складніше і більш непрогнозоване. А якщо процес навчання не є безперервним, то про якісну вищу освіту не може бути й мови. Сюди також додаються і матеріальні проблеми, з якими стикаються університети: інфляція, зменшення фінансування тощо (а треба ремонтувати корпуси і лабораторії, сплачувати за комуналку тощо).
    Очний формат дає змогу повноцінно навчатися студентам на практичних спеціальностях, де необхідна широка практика, робота в спеціально обладнаних лабораторіях, уміння користуватися низкою специфічних приладів і потреба вчитися виконувати майбутню роботу в умовах, максимально близьких до автентичного професійного середовища. Проте реалізувати це є змога лише там, де це не суперечить першій прерогативі –безпеці.
     Всі ці умови дотримані у нашому університеті, і наразі студенти кафедри глобальної економіки організовано закінчують весняний семестр 2022-2023 навчального року і готуються до оф-лайн здачі сесії. У останній навчальний тиждень заняття провели доценти Кірейцева Олена Василівна (предмет – Європейські студії, група МЕ-12), Герасименко Наталія Анатоліївна (предмет – Міжнародний аграрний бізнес, група МЕ-22), асистент Павленко Марина Миколаївна (предмет – Економіка тваринництва, 4 курс спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»).

Бажаємо нашим студентам успішно скласти сесію, а всій університетській родині - миру і перемоги!

Лариса Михальчишина, доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook