Джерела натхнення студентів гуманітарно-педагогічного факультету

16 травня 2023 року
У рамках виховних заходів до 125 річниці НУБіП студенти групи 2 курсу спеціальності «Філологія (Німецька мова)» разом із куратором Наталією Ольховською пізнають себе і рідний університет, долучаючись до інтелектуальних заходів, гортаючи сторінки історії університету та прогулюючись мальовничими стежками ботанічного саду.

 

  Весняний, квітучий, унікальний ботанічний сад не лише дарує приємні враження, а й надихає творити, радіти, навчатися. Гуляючи алеями, ми наче поринаємо в таємний світ різноманітних рослин, кольорів та ароматів, що викликає відчуття захоплення та дива. Прогулянка була релаксуючою, а також дозволила нам збагатити знання про рослинний світ та помилуватися унікальними скульптурами. Студенти вважають, що рідкісні види рослин, що зростають в саду, є важливими для дослідження та використання в різних галузях науки, такихяк біологія, фармацевтика й агрономія, та є наочністюдля студентів нашого університету. Облаштовані для навчання відкриті аудиторії – це щось неймовірне! Навіть нам захотілося присісти і потренуватися в знаннях цих рослин німецькою мовою!
  Також наша група взяла активну участь у змаганні між спеціальностями ГПФ «Хто рулить!», акцент цього якого був зорієнтований на знанні України. Нам було дуже цікаво брати участь в конкурсах та виконувати веселі завдання. Цей захід подарував нам незабутні враження та можливість продемонструвати свої знання культури нашої країни, а також підвищити свої креативні здібності та навички. Окрім того, ми отримали гарну нагоду познайомитися зі студентами з інших груп.

 

  Ми відкрилидля себе таємничі сторінкиісторії, коли відвідали 11 травня 2023 року Музей історії НУБіП, який знаходиться в третьому корпусі. Було неймовірно цікаво дізнатися все від самого початку про рідний університет, поринувши в історію його створення, становлення та розвитку корпусів, факультетів, спеціальностей, і звісно ж закарбувати в пам’яті видатних науковців та героїчних студентів часів воїн, які випали на долю України. Нашим путівником в ознайомленні з хронологією розвитку НУБіП України стала досвідчена та захоплена своєю справою фахівець музею Тетяна Чумак. Дуже доречно в музеї представлена цитата Олександра Довженка «Найбільший прояв геніальності – в засіяній ниві», вона дуже символічно описує та передає атмосферу університету. Також, незвичайним було довідатися про Святе місце Києва – Голосіїв. Виявилось, що існують різні версії, щодо трактування назви Голосіївського району, в якому розташовано наш університетський кампус.

  Ми дуже радимо відвідати цей музей не лише студентам, а й усім, хто цікавиться історією Києва та України. Адже надзвичайно важливо знати історію своєї країни, бо це великий скарб в житті кожної людини. Дуже важливо розуміти, де ми навчаємося, які відомі люди тут працювали, писали історію та стали прикладом для багатьох поколінь студентів, і нині надихають нас на навчання, наукові розвідки. Нам дійсно є чим пишатися в нашому рідному університеті та ненці Україні!

  Наша група вітає НУБіП із 125-річчям і висловлює велику подяку керівництву університету та гуманітарно-педагогічного факультету за те, що ми маємо можливість навчатися в потужному університеті з дуже цікавою історією, колосальними науковими здобутками та сучасною навчальною базою, що викликає неабияку повагу. Зичимо рідному НУБіП багато років процвітання!!!

 

Анастасія Пушенко,
студентка групи ФілН 21001
Наталія Ольховська,
куратор групи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook